Friday, October 28, 2011

Det stora vemodet revisited

Så vad gör jag då.
Jag gör som jag alltid gör.
Lyssnar på Pulp: A little soul, Something changed, Common people.
Lyssnar på Velvet Underground: Sweet Jane, Pale blue eyes, Pale blue eyes, I´m waiting for the man, Pale blue eyes.
Dessa höstar som bara är början på den jävla vintern.
Jag lyssnar på Triffids: Stolen property, Wide open road, Convent walls, The seabirds, Stolen property, Stolen property.

Jag är så förbannat trött på det här samhällets förfall.

Kommer du ihåg när vi satt och bara tittade på varandra, antagligen i Köpenhamn. På Pinden möjligen, när någon spelade Änglahund på danska. Kanske fnissade. Kanske bara log. Kanske bara tänkte: ojdå!

Jag kommer ihåg den glädjen jag kände i den där replokalen. Jag hade inte en tanke på att bli rockstjärna. Jag tyckte bara att det var så förbannat roligt att spela med andra.

Jag kommer inte exakt ihåg alla eftermiddagar och kvällar hos Windy. Men jag minns hur roligt det var. Vi spelade. Vi skrev låtar. Vi spelade in. Vi gjorde saker. Vi var små. Vi gjorde mycket skit. Men vi gjorde saker. Själva. Ja, tillsammans.

Kommer du ihåg. Det var så självklart. Det hade ju frusit på sundet. Vadå att snön hade fallit. Vadå. Vi hade ju nån skyffel och spadar. Och skridskor och klubbor och en puck. Vi ville ju spela hockey och frysa om tårna, vem fan bryr sej om att man fryser om tårna.
Och kojorna vi byggde.
Och flottarna vi byggde.

Och den gången på Mon Ami, när vi spelade Har vi inte grävt för många hål för varsin öl eller nåt när trubaduren hade paus, och vi tyckte att det lät för jävla bra och vi var kungar och det var ... vad var det, lycka? Ja, det var lycka.

Sitter du och är ensam, lille vän? Ja.

10 comments:

Jonas Bergh said...

Och Coney island baby. Och Hello, it´s me från Songs for Drella.

Windy said...

En 32-raders i morgon kanske? Det löser inga problem med det är trevlet.

Jonas Bergh said...

Jo, det kanske vore något. I Malmö?

Anonymous said...

Off topic


Intressant, nedslående och provocerande artikel här under. Det dras en del - för mig - märkliga slutsatser om vad för sorts böcker män bör läsa.

http://hd.se/kultur/2011/10/27/vad-ar-vi-radda-for/

Jonas Bergh said...

Alla har rätt till sin åsikt. Jag tycker att både Kristian Lundberg och Mats Söderlund har skrivit intressanta texter i ämnet kvinnomisshandel. Ännu mer intressanta är dom många kommentarer som, framför allt Kristian, fått. Dumma människor är inte kloka, men det visste vi ju redan.

Sauna Toronto, Vibration Machine Toronto said...

The post is very informative. It is a pleasure reading it. I have also bookmarked you for checking out new posts

Security Guard Patrols Toronto said...

Interforce International offers Security Guards, Guard Patrol Services, Security Officers, Security Guard Officer Service and much more!

Veterinarians in Brampton said...

It is a pleasure going through your post. I have bookmarked you to check out new stuff from your side.

spa toronto said...

A very well-written post. I read and liked the post and have also bookmarked you. All the best for future endeavors.

Animation Courses said...

MAAC institute, MAAC, Animation education, Animation courses, 3D animation, Visual effects Courses, 3D animation Courses in New Delhi, 3D animation institutes, Animation institute, Animation Institutes in Faridabad, Animation Institutes in new Delhi, Animation Colleges in New Delhi, Animation Colleges in Faridabad, Best Animation education in New Delhi, Top Animation courses, Top 3D animation Courses in New Delhi, Top 3D animation institutes