Saturday, September 05, 2015

Rädda alla som dör på en medelhavsstrand

Så! Helt plötsligt! Blev alla solidariska. Är ni så tunna? Fattade ni inte saken tidigare? Ja ja, bra att ni fattat det nu, jag tar inte det ifrån er, det är bra, vi måste alla hjälpa och förstå. Jag har simmat tre dagar i Mörbybadet, där fattar de garanterat ingenting. Jo, de fattar nog, men fucking Danderyd, de bryr sej inte. Jag är fyrtiosex. Jag skiter i vad du säger. Du kan inte ändra mej. Men, allvarligt, var var ni, tidigare, alla ni som går bananas när en pojke dör på en medelhavsstrand. Herregud! Det har dött så många pojkar (och flickor, och mammor och pappor) som han tidigare medan ni röstat på moderaterna. Varför bryr ni er om ännu en död pojke? Varför är det just han som får er att mjukna? eller ... ni skickar lite pengar och mår bra och är goda. Sen röstar ni på moderaterna igen. Det är inte så enkelt. Politik försigår hela tiden. Moderaternas politik går ut på att svaga ska bli svagare och inte få någon hjälp. Ni är onda. (vad de efterblivna SD-anhängarna tycker och tänker orkar jag inte ens säga något om, det är en sådan hemulistisk ondska som kommer att sprängas en dag, sprängda ut i den eviga kylan, så ska ni få känna hur det känns, idioter.)

2 comments:

Gabrielle Björnstrand said...

Här tycker jag du intar en lite mallig attityd. Det är klart och okej att folks engagemang går i vågor. Några har räddat Ojnareskogen. Några har rest till Kos med en extra resväska. Att människor väcks av emotionella bilder är inte något man måste estetisera eller moralisera över, det är vanligt. Det skedde även under Vietnamkriget, när fotot av den lilla flickan som blivit överhettad av napalm kablades ut över världen. Den väckte det sovande folket. Ett halvår senare var Vietnamkriget avtrappat.

Så låt folk vara med vad det nu är som öppnar ögonen. Alla kan ju inte vara lika evigt kloka som du och jag, mfl.

Jonas Bergh said...

Du har mest rätt. Men när jag är spontant förbannad så är jag spontant förbannad, och det är en del av poängen med den här bloggen: jag skjuter från höften och skjuter fel ibland men redigerar inte. Tack för tänkvärd kommentar.