Saturday, September 10, 2016

Staden full av hotellbesökare (en lyxlirares betraktelser)

Det tar ungefär 37 minuter att cykla från Bergshamra till Medborgarplatsen under halvklar septemberhimmel på elcykel, via Storra skuggan och Östermalm. Sen kan man bada på Forsgrenska, som ett litet svek mot Mörbybadet, men ändå, jag behöver söder och lite arbetarromantik, försätta mej i en dröm när jag simmar. Slas söder. Och den där boken om typsättare som jag läste i Ariane Wahlgrens hus i Aten, första gången jag var där.
Det dyraste de har på Gröne Jägaren, här snålas inte, en alkoholfri öl. Männen som hänger här från öppningsdags, jag känner igen dem från Malmö och Landskrona, från Göteborg. Fast här pratar de släpigt gamängigare.
Jag skriver bok. Den blir bra. Väntar fortfarande på rätt besked kring den färdiga diktsamlingen. Vill helst publicera en bok om året, men vi får se. Det är i och för sej coolt att publicera två böcker på ett år också, 2017.
Det är lätt att cykla vilse med dåligt men optimistiskt lokalsinne.
Det är en hetsigare trafik i Stockholm.
Snälltåget nu. Vi käkade lunch på Kulturhuset tidigare. Räksallad, Chevresallad och pannkakor. Jag skulle bort till Centralen sen, det var halvmaraton i stan, nummerlappar, de tog hissen, jag rulltrappan, hamnade bakom en sliten man i fuktiga kläder som nästan ångade, stod i hans urindoft under vägen upp (här kan man kanske skämta om kräksallad), staden full av hotellbesökare


No comments: