Wednesday, February 06, 2019

Nya boken

Såhär börjar min nya bok. Den första av två kortromaner heter: Jag höll hans hand när han dog.


Nu ska jag berätta om fåglarna. Jag ska bara spy först. Det är efter våren och sommaren. Det är efter. Och jag är en tjugotreårig kvinna och det är den tjugotredje augusti, och det är en annan värme, men den är kvar.
   Det står en man i skinnkavaj utanför radhusdörren i min trygga del av Malmö, Limhamn, gröna häckar, och andra växter i andra färger, den smala gatan. Grannarna två hus bort, deras kakadua har rymt igen. De är gamla nu, jag brukar hjälpa dem att fånga in fågeln, men inte idag. Gälla fågelläten bland det som bultar, hungriga katter smyger omkring på jakt. Några sparvar tuggar på ingenting vid fågelbordet, trots den höga volymen från uterummet, Onkel Svens bärbara radiobandspelare, som jag inte hann stänga när jag såg den blänkande bilen, you ain´t nothing but a hound dog.
   Han bankar och bankar. Det är gult tegel och en tjock brun dörr. Jag är livrädd. Jag vet vem han är, det är Paolo. Jag måste hitta telefonen. Jag måste ringa Spirou. Jag vill bada. Jag vill dyka i havet som jag gjorde när jag var liten med Onkel Sven. Som jag gjorde med Bill, det är bara några veckor sen. Allt gick så fort.
   Jag ska berätta allt.
 

No comments: