Tuesday, March 27, 2007

PRESSMEDDELANDE – En blues från Landskrona

Det har varit mycket ljus på Landkrona den senaste tiden. I medier av olika slag har människor som vetat mer eller mindre om staden uttalat sej, många med tvärsäkra analyser om varför det är som det är. Som om det fanns ett entydigt svar. Som om det fanns bara ett Landskrona.
Nu kommer en annorlunda version.
Fotografen Thomas H Johnsson har tagit bilder i Landskrona under en stor del av 90-talet och hela 00-talet, bilder av en stad i föändring, men ändå samma.
Författaren Jonas Bergh har, med Landskrona som gemensam nämnare, skrivit en personlig krönika i tjugotalet delar under tiden höst -05 till höst -06 med blickar bakåt.
Inga frågor, inga svar. Bara dokumentärfotografier och dokumentärprosa. Resultatet kan beskådas i boken En blues från Landskrona (KF JB23 i samarbete med Förlags ab Gondolin) som ges ut den första maj 2007.

Kontakt: Jonas Bergh 040- 15 21 61, 0709- 233 722, jb23@spray.se

1 comment:

Anonymous said...

Vill man. Så får man komma på vernissage på Galleri Format (Mazettihuset) i malmö den 14 april klockan 13:00. Jonas kommer att läsa valda texter från boken -En Blues Från Landskrona. Mina bilder hänger på väggen (jag kommer inta att säga ett jävla skit). Titta på bilderna. Lyssna på dom som läser i stället.

Ses kanske...