Monday, April 21, 2014

Återuppståndelse?

Vi gick längs floden i ravinen i Ramlösa och det var långfredag och solen sken men snart skulle hagel stora som stora gräshoppor falla.
Här promenerade de feta grosshandlarna förr, lurade med sej en kökspiga som smugglade ut korvar och sylta och några krus öl och några skålpund brännvin.
Sen kan en säkert anta att det vänslades bland buskar och ormbunkar, uråldriga träd och så klart vill de fastande byrådirektörerna och bankirerna komma till och lovade guld och gröna skogar och äktenskap och trygghet och karvade in namn i trädens bark.
Och sen skulle alltså regnet regna bort alla fagra löften.
Vi var tidiga till äggrullningen och därför gick vi bland vitsipporna bort till där källan är, vi pratade om Ingmar Bergman och Strindberg, hur deras arbete gick till, hur många omskrivningar och hur mycket jobb hade t ex Strindbergs redaktör?
Och författare som pratar om tredje och fjärde och femte omskrivningen, är det att skriva helt nytt, helt från början?
Jag berättade att jag i det närmaste skrivit in manus på nytt vid några tillfällen, p g a datorhaverier.
Sen placerade jag mej sådär i min brors årliga äggrullning men fick ändå ett fint pris, en datorväska i hårdplats.
Jag blev glad men tänkte ändå: "Undrar när den ska komma till användning?"
Igår var vi i Landskrona och det var som sommar och vi gick längs havet till Borstahusen och det var en vacker och trevlig kväll och vi brukar ju alltid åka till Triangeln och sen cykla men nu blev det Centralen och vi hann precis med bussen och hem och barnen somnade till slut och jag badade och sen skulle jag jobba, fortsätta redigeringen av grovmanuset, men datorn ville inte starta som den skulle.
Så idag fick jag användning för den nya datorväskan och det ska förhoppningsvis gå att fixa men en viss oro har infunnit sej, ska jag behöva tvingas till en sån där övergrundlig omskrivning igen?
Ska detta i så fall (när tidens tand har tuggat) visa sej vara av godo?
Jag hoppas att jag slipper ta reda på det.

No comments: