Thursday, December 08, 2016

Pumphuset och Akademibokhandeln

Jag hade kanske skrivit böcker om jag kommit från någon annanstans. Men nu gör jag inte det. Jag kommer från Landskrona och Borstahusen. Jag bor i Malmö och det formar mej också. Men jag återkommer alltid till Landskrona.
Igår släppte jag min nya bok i Malmö. Då var en musiker och, ja, faktiskt en trollkarl från Landskrona där, L.T. Fisk. Och den fantastiska Petra Mölstad. De framträdde också. Plus en härlig man från Vimmerby, Thomas C Ericsson som ständigt ger sej iväg för att sprida den goda litteraturen, som alltid kommer underifrån.
För det är från där vi verkar. Underifrån. Vi gör vår grej, vår viktiga grej, vi spekulerar inte, vi tänker inte pengar, vi gör vår grej, men givetvis måste vi överleva. Vi ger er litteratur och kultur som ni önskar fast att ni inte vet det.
Och vi är bra, väldigt bra.
Och det kan väl vara värt någon hundring, eller?
Thomas H Johnsson är en annan sådan figur. Vi har gjort fyra böcker tillsammans. Jag är väldigt stolt över alla.
Imorgon lördag släpper jag min diktsamling jag letar efter halsband på Pumphuset i Borstahusen, Landskrona. Thomas kommer att vara där med vår bok från tidigare i år En sista blues från Landskrona, och flera av mina äldre böcker som ofta rör sej i LA (deckare och släkthistorier).
På söndag finns vi på Akademibokhandeln.
Kom och köp någon bok, vetja, eller bara snacka lite.
Pumphuset lördag 12-16.
Akademibokhandeln söndag 13-15.

No comments: