Monday, July 31, 2017

Jag fastnar i Shane MacGowan

Vi åker förstaklass till Köpenhamn. Flygbåten från Malmö. Det är jag och Jonnie. Det är slut på räkmackor.
Jag fastnar i Joe Strummer. Jag fastnar i våra dagar i London. Jag fastnar i Camden Town.
En lastbil kör förbi.
Några liv är förbi.
Vi åker förstaklass till Köpenhamn. Det är 1989. Shane MacGowan är sjuk.
Det är 2017. Shane MacGowan är fortfarande sjuk. Det är något som inte läker.
Jag fastnar i dagarna i Brixton. Jag fastnar som en mus i ett hjul.
Det är något som inte läker. Alla lastbilarna som kränger. Alla liv som krossas och försvinner. Och det här regnet över solen.
Vi åker förstaklass till Köpenhamn. Vi skiter i att äta. Någon slår en flaska i mitt huvud. Jag snubblar till och blöder. Det är inget krig.
Nu kommer kvällen här i Malmö. Jag är mycket äldre nu. Någon släpper en bomb. Jag fastnar i Shane MacGowan. Hans liv är inte mitt.


1 comment:

JBS said...

Vill påminna om att det är en månad kvar till deadline för 2017:s stora Fantastiknovelltävling! Den är för noveller inom science fiction, fantasy, skräck. Arrangör är E-postlistan SKRIVA med stöd av föreningen Novellmästarna (www.novellmastarna.se). Regler:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer) senast 3 september till fantastiknovell(a)hotmail.com SAMT ahrvid(a)hotmail.com. Använd rubrik "tävlingsbidrag".

2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst. Det bör finnas något "fantastiskt" element.) Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken, inkl blanksteg och skiljetecken. Språk svenska.

3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

4. Förstapris 999 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erbjuds Novellmästarnas höstantologi och erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

Fantastiknovelltävlingen arrangeras för adertonde året i rad och är djupt tacksam för sponsorskap av tidningen Skriva (tidningenskriva.se), Wela förlag (www.welaforlag.se) , förlaget Zenzat ( zenzat.wordpress.com) samt Exilium Förlag (exiliumforlag.se) - gynna våra gynnare, era gynnare!
Angående SKRIVA : det är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. Där behandlas skrivande, fantastik, litteratur, kultur, olika nyheter, evenemangsinfo, osv . Man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivare om det mesta. För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.

--Ahrvid