Saturday, December 08, 2018

Inte en förebråelse

Jag är lite blödig. Vädret utanför fönstret. Här på tredje våningen vid mitt skrivbord vid mitt fönster. sms:ar med min dotter. Hon har sett Bohemian Rapsody, filmen om Queen, lite otippat, inget jag tipsat henne om, så kanske tippat. Hennes tidiga musik var Hasse Kvinnaböske i min skrivbod, när hon satt och ritade i mormors gamla skinnfåtölj och hennes mamma nattade hennes lillasyster.
Jag är lite blödig. Jag ser en bild på en gammal klasskamrat. Vi var aldrig riktiga kompisar, aldrig ovänner, han hade en torr humor, jag minns inte att jag någonsin var hemma hos honom. Han var sådär tekniskt smart, och hade trätofflor som alla andra. Men jag blir blödig ändå, blåsten och regnet, min relativa instängdhet och ensamhet. All musiken och böckerna jag läser och skriver. Henne jag saknar väldigt rätt ofta.
Jag är lite blödig. Jag längtar efter att kunna cykla snart. Gå längre sträckor. Mest längtar jag efter att simma. Kanske nästa vecka. Jag är positiv och försöker stävja det dåliga tålamodet rastlösheten Men jag är lite blödig.  Men jag är tacksam. Jag höjer en imaginär skål till de människor som stöttat mej den senaste hårda tiden. Inte en förebråelse.

No comments: