Monday, November 11, 2013

Med anledning av

Hörrödu, Victor Malm, (detta är vad jag pratar om) skärpning!
Vadå en tradition som började med beatlitteraturen, sov du dej igenom de inledande veckorna på litteraturvetenskapen? För mycket punsch i början, va?
Nä, överlåt punschdrickandet åt de som kan, många gör och har gjort den grejen mycket bättre än du (och förresten: Piraten var ju ute på en jävla resa i Tre terminer).
Vadå en tradition som började med beatlitteraturen, orkade du inte ens sträcka dej efter Hemingway (börja med Och solen har sin gång och Edens lustgård, där finns också kvinnor i viktiga roller, precis som i min bok) eller John Fante. Det känns ganska förutsägbart med de gamla vanliga Kerouac, Bukowski och Lundell (när du recenserar kvinnor som skriver om svår kärlek, jämför du alla med Duras och Södergran då?)
Men, allvar, Victor, har du verkligen aldrig hört talas om Odysséen? Den skrevs (berättades, sjöngs) redan 700 före Kristus och handlar om några grabbar som ger sej ut på äventyr.
Nä du, Victor, även om du ska fortsätta såga med latheten som fogsvans, så får du anstränga dej, för som det är nu finns det många som gör det (och har gjort det) mycket bättre än du.

No comments: