Saturday, December 12, 2015

i backspegeln

22/11
snö idag. snö igår. ibland blir du arg när du lämnar sthlm. cyklade igårkväll i halsnön och blåsten. ramlade inte förrän just utanför hemma (var det nu är? hemma? hela texten i sista bluesboken handlar ju om det som roar dej och skaver, hemma? var är det? behövs det? är det inte bara att hänga hatten hos någon som gör en trygg? var är du trygg?).

23/11
kall solskensdag. simmade 2000, 77,6. jordgubbar, kiwi, banan, yogurt.

24/11
blåsigt grått. simmade 1800, 77, 4. lax igen. ibland äter jag oboy med sked. stopp!

25/11
fick lön. simmade 2000, 77,8 (fan! skärpning!). indisk lunch. grå onsdag. fuktig. strilande regn. flyktingar. du cyklar ut till hyllie igen. går ner på perrongen och upp igen, visar ditt pass. flyktingar! välkomna till sverige! ni får ta det andra hållet, fösas i fållor till bussar som väntar. lyxlirare!

26/11
cyklar till hyllie igen. flyktingar! du svär, det är för jävligt, du kan inte parkera din cykel där du brukar, för där ska de slussas runt bland kravallstaketen. all plats ska de ha, allt ska de ta över! lyxlirarna!

(boknotering: titel(?): du står vid ett stup)

5/12
redan i södertälje reser de sej upp, de som är lite mörkare. de som har lite mer slitna kläder och omodernare resväskor. de som ser mer nervösa ut. redan i södertälje. ljusen från en stad som de kanske tror är något sorts paradis. i tjugofem minuter står de och tror att de är framme (medan du väntar lugnt, på väg till varm familjehögtid med sill och lax, hembakat bröd och goda viner).

No comments: