Thursday, July 06, 2006

In från värmen till svalkan i Limhamn

Svetten kommer när det blir svalare, det skvalar om mej nu. Står på bibblan i Limhamn. Min dator är paj. jag tror att det är mitt eget våldsamma fel, mitt förakt mot tekniska underverk som inte fungerar. Ett slag alltså, och en död eller halvdöd dator.

Jag har börjat läsa Lee Stringer igen. En bok som står i kolonistugans bokhylla. Mitt försök att återuppliva traditionen av att läsa Asterix och Obelix och Lucky Luke, gamla Buster i mormorm och morfars gamla sommarhus utanför Halmstad. Det som bara förfaller bland myrorna nu.

Vi får se när datorn är fit for fight igen. Vi får se när BoIS är det i fyra matcher i rad.

Jag ska bada nu.

8 comments:

Daniel said...

Bada. Det är det bästa dessa dagar. Solbada i sibbarp. Det är sånt man drömmer om när man jobbar. Synd att ni förlorade Johan Andersson förresten. Han var bra. Kanske bäst i bois.

l.t. fisk said...

Förhoppningsvis har du backup. Annars hade du väl inte varit lika lugn, I guess. eller allt är skrivet för hand fram till nu. Hur var det nu du skrev? Först förhand, därefter in i datorn och redigera, inte sant. I vilket fall. Värmen tar kol på alla, datorer troligen inte undantaget. Hade ni det bra i spanien.
Apropå inget: "The rein in Spain stays mainly on the plane."

Anonymous said...

Överhettad hårddisk? Hur mår hjärnan efter den spanska solens starka sken?

undrar
en magsur kritiker

Anonymous said...

Jag tror inte att jag har backup. Men jag har några utskrifter, men inte på allt. Ibland kan det vara bra att börja om från början, men med en färdig bok ändå, så att säga.

Incidenten inträffade innan Spanien.

Johan Andersson, ja, det var kanske synd, men det finns ju alltid andra Johan Andersson, eller hur, LT?

Min hjärna blir överhettad emellanåt, mer ofta på vintern när den blir för lång, tror jag.

Däremot saknar jag en solhatt att trivas i.

Anonymous said...

Om jag varit i din situation med förlorat manus med en pajad hårddisk hade jag varit tokut. Beundrar din lugna hållning.

Crister

Anonymous said...

Om du kommer till Landskrona någon dag, så kan jag ta en titt på den. Det ska nog gå att rädda informationen på hårddisken.

Anonymous said...

Från en Johan Andersson till annan Johan Andersson. Man är utbytbar. Alltid. Det måste man veta om. Åtminstone i det krassa kapitalets smet.

Anonymous said...

Jag har vid flera tillfällen blivit av med manus på datorer. Vid dom flesta tillfällen har jag haft det mesta utskrivet, plus en del skrivet för hand. Det är nåt uppfriskande med att skriva in en text på nytt. Det som man glömt var nog inte tillräckligt bra ändå. Så kan jag tänka ibland.

Men jag tror att det går att rädda en del.
Annars ska jag skriva om när hösten kommer. Det finns något bra i det.
Jag är så trött på att bli arg och reta mej på saker som ändå inte går att ändra.
Det är en process jag befinner mej i, att vara nöjd med det mäöjliga och skita i skiten.