Wednesday, September 07, 2011

Strutsfarmen Brunblå

På radion hör jag en ny låt med Waterboys, Sweet dancer, den känns helt okej. Så var den arbetstimmen över. För jag måste in på Youtube. Jag hittar spelningar med Waterboys i Norge och Uppsala för bara några veckor sen. Jag har aldrig varit i Uppsala, jag hade kunnat tänka mej att åka dit, men det är försent nu.
Tänk att Waterboys låter så levande och bra fortfarande, live alltså. Det är Bruce Springsteen för ... tja, för vem som helst. Kanske för dom som inte vill trängas med femtio tusen andra. Soul och intensitet och spelglädje i gamla låtar.

Och jag vill bara nämna Pelle Hanspers och hans skiva Tumla. Jag har tänkt skriva om honom i några månader, sen jag såg videon till Vår som är inspelad inne i Triangelstationen i Malmö av Niclas Tilosius och Chritopher Tolbert.
Det finns en känsla av John Holms brorson över Pelle Hanspers, han använder till och med ordet bliva. Det är alltså mycket bra.

Och jag hade glömt den, boken Östergren om Östergren. Boken där Klas Östergren och Stephen Farran-Lee samtalar om Östergrens böcker. Mycket intressant och inspirerande. Jag hade tänkt köpa den när den kom (2007) men av någon anledning blev det inte av. Så mycket gladare blir jag nu.

Det var allt, jag har inte tid att orera om idiotin och felprioriteringarna bland dom styrande i Landskrona idag.
Jag pallar heller inte prata om att dom borgerliga partierna i Malmö (och sd, givetvis) är motståndare till att människor som tjänar 10 000:- brutto, eller mindre, ska få gratis barnomsorg.
Att dom bara orkar, våra storkar.
Och oss kallar dom strutsar med huvuden i sanden.
Jag undrar vem som är struts egentligen.

1 comment:

voip services said...

Jag undrar vem som är struts egentligen.