Thursday, February 02, 2006

Upp i sadeln igen i Malmö

Jag lämnade Alkoholakuten på trötta och stappliga steg och gick hela vägen till Sofielund, Svinaryssland, som vi snart skulle flytta från. Det var kanske en kilometer, den någonsin längsta.
Det tog två veckor när jag var så beroende av mina piller och Johanna, och jag ville inte bli pillermissbrukare istället, höll tiderna och försökte trappa ner i rätt takt. Jag satt framför teven och drack drinkar på juice och mineralvatten. Jag åt. Jag blev arg, jag pratade med Johanna, pratade, pratade, när hon inte förstod mina svador blev jag mycket besviken, irriterad. Men framför allt TOM, alldeles tom och apatisk, la mej på sängen, kunde ligga i en timme utan att röra mej, jag ville ingenting. Jag visste att det var fel, men jag kunde ingenting.
Det tog två veckor och alla problemen fanns kvar men långsamt, mycket långsamt blev det något bättre. Jag vågade svara i telefonen, jag kunde prata med andra människor. Längre och längre stunder av riktigt hopp. Jag kryssade i dagar på kylskåpet, varje dag.
Efter två veckor gick vi på KB för att se Pelle Ossler, kom in efter första låten och stack hem direkt, men jag var på lokal, på konsert, utan att dricka, tyckte till och med om det.
Jag började gå på Nyhavn på eftermiddagen inna det kom folk, det sista stället jag drack alkohol på, läste tidningen och tittade ut genom dom stora fönsterna mot Möllevångstorget där, Pops jobbade i baren och serverade mej tre mineralvatten på fat, det tog en timme ungefär. Jag var på krogen igen, det gick.
Jag och Johanna tog oss till Loftet på Hedmanska gården, det var uttagningar till SM i Poetry slam i Rinkeby. Jag skulle upp i sadeln, jag brydde mej inte om att det var tävling, jag såg det som en uppläsningsdebut igen (jag hade gjort ungefär hundra innan, men ändå debut. Jag hade också varit med på Poetry Slam på Kulturhuset i Stockholm 1998, mot danska och tyskar).
Jag kom trea, tror jag, bara segraren gick vidare. Det gjorde inget, jag skulle ju ändå inte kunna åka till Stockholm. Men jag fick blodad tand, var med nästa vecka igen, och vann, och blev rädd. Jag till Stockholm, jag hade bara varit nykter i en månad …

6 comments:

Anonymous said...

Det här är riktigt intressant att läsa. Vi hade ju inte så mycket kontakt under den här tiden.

Anonymous said...

Nä, tiden före missade jag ju en del kontakt av olika anledningar. Och efteråt var jag alltså ganska asocial. Bra att du gillar det, för det kommer mera, som Arne Hegerfors sa.

Anonymous said...

På lördag har Inkonst premiärfest på Chokladfabriken, en fullsmockad kväll där alla klubbar som existerar där ska presentera artister. Under Litteraturklubben Stanzas presentation ska jag framträda tillsammans med Oskar Ponnert.

l.t. fisk said...

Hoppas det blir en trevlig kväll. Det låter som det.

Anonymous said...

LT: Jo, det var en trevlig kväll. Jag träffade bland annat Quit-Jonte, glad under tollorna.

osma said...

Hej allihopa,
Jag heter Herr, Rugare Sim. Jag bor i Holland och jag är en lycklig man idag? och jag sa till mig själv att alla långivare som räddar mig och min familj från vår dåliga situation, jag kommer att hänvisa alla personer som letar efter lån till honom, han gav mig lycka till min och min familj, jag var i behov av ett lån på € 300.000,00 för att starta mitt liv hela tiden när jag är en ensamstående far med 2 barn träffade jag denna ärliga och Allah fruktade man lån långivare som hjälper mig med ett lån på € 300.000,00, han är en Allah fruktade man, om du är i behov av lån och du kommer att betala tillbaka lånet, vänligen kontakta honom berätta för honom att (Herr, Rugare Sim) hänvisar dig till honom. Kontakta Mr, Mohamed Careen via e-post: (arabloanfirmserves@gmail.com)


LÅN Ansökningsinformation FORM
Förnamn......
Mellannamn.....
2) Kön: .........
3) Lånebelopp som behövs: .........
4) Lånetid: .........
5) Land: .........
6) Hemadress: .........
7) Mobilnummer: .........
8) E-postadress ..........
9) Månadsinkomst: .....................
10) Yrke: ...........................
11) Vilken webbplats gjorde du här om .....................
Tack och hälsningar.
E-post arabloanfirmserves@gmail.com