Thursday, August 17, 2006

Min tid som journaliststudent i Göteborg

Det var en vacker brittsommardag, indiansommar, som det står så fint om i boken Beatles som är skriven an Saabye-Christiansen (?). Den utspelar sej i Oslo och är mycket bra. Mycket mycket bra för unga män, så, Jocke Sima, som lånade mitt biblioteksstulna ex för femton år sen, hit med boken igen!

Oslo. Jag tog tåget därifrån. Färjan dit med Tove som flyttade till ett kollektiv i en källare. Sen tog pengarna slut. Och min brorsa satte in tågpengar på mitt konto (tack). Jag kom till Göteborg med ett leende på läpparna, och fick tag på Malin på Valand och lånade mer pengar och bodde hos henne en dag eller två.
Detta var innan jag blev journaliststudent. Men det började där nånsatans.

Jag återkommer. Måste hinna boka flygbiljetter till Aten innan datorn tas ifrån mej. Nån av brottargubbarna här i Limhamn, på bibblan, vill alltid bråka.

Senare, tänker jag skriva om min tid som författarstipendiat i Aten.

11 comments:

Crister said...

I väntan på Aten ska jag mig ut och kasta sten. Folkpartiet har fått upp sin valstuga (redan första dagen var den vackert dekorerad med "SPRÅKTEZZT!") och imorgon kommer President Goran Persson till den lilla stad vari jag bor. Men då är det väl tid för hönan Agdas ruttna ägg. Vad vet jag, en lönnfet medelålders dampgubbe som inte längre förstår vad folk håller på med i detta land.

Crister

Jonas said...

Vi statliga författarstipendiater kan tyvärr inte ha några åsikter i sådana frågor. Man biter inte den höna som ruvar en.

L. T. Fisk said...

Nä. Statliga stipendiater skall vara tysta och veta hut. Aten, det låter något det. Ska ni flytta från Limhamn, eller är det något från historien? Nyfiken i en strut tittar ut. Klart slut.

L. T. Fisk said...

Hah. Crister. Jag läste fel, och såg det som att Goran var den lönnfeta medelålders dampgubben som inte längre förstår vad folk håller på med i detta land. Allt stämde på något vis bättre in på Goran, utom möjligen lönnfet, för det kan han väl inte anklagas för i alla fall: Goran.

Jonas said...

Nej, vi ska inte lämna limhamn. Inte nu, i alla fall.

Jonas said...

Nej, vi ska inte lämna limhamn. Inte nu, i alla fall.

Smart Ass said...

En gång ingen gång. Två gånger en gång gång……..hahahahahahaha! Förlåt kunde inte hålla mig.

röven said...

Nä, jag kunde heller inte hålla mej, kunde inte hålla pekfingret i styr, tryckte två gånger.

röven said...

Nä, jag kunde inte heller hålla mej, kunde inte hålla pekfingret i styr, tryckte två gånger.

L. T. Fisk said...

Är du i Aten nu eller?

Jonas said...

Nej. Jag är på Medborgarkontoret i Limhamn.
Athen är far away, slutet av oktober.