Tuesday, August 29, 2006

Whatever i valtider i Landskrona och Göteborg och Skurup och ... wherever

Jag är allergiker. Jag är ett fyllo 1997, eller när det nu är. Sånt vet inte fyllon. Det är inte riksdagsval, och hade det varit det så hade jag inte brytt mej vid nån urna, mer vid ett krogbord medan tiden för att lägga rösten som jag blivit av med ran ut.

Traska uppför trapporna vid Masthugget. En gång hade Malin och jag trott att vi skulle leva tillsammans, blivit ledsna om någon sagt motsatsen. Men inte nu. Nu var det slut sen länge. Men hon hade ett studentrum vid Masthugget, vid kyrkan där man kunde se båtarna som dom drog iväg med förr.
Och nån gång var vi väl mer kärvänliga än vad kompisar brukar vara. Och nån gång satt vi med cigaretter och folköl som inte fanns i Malmö och såg båtarna dra iväg med folk som hade samma drömmar som dom som hade samma drömmar förr.

Jag satt i kolonistugan igår. Jag gick dit med larmknappen i handen efter BoIS segermatch mot Assyriska. Ett tråkigare målfyrverkeri har jag sällan sett. En drygare klack finns överallt, men det gör inte BoIS-klacken mindre dryg. På Söder, till exempel. Alla dessa apor som kallar andra för apor. Kom hit så ska jag köra upp en pall willysruttna i era rövhål! Fan, vad ni är trista. Ni svenska idioter som finns överallt, runt om i hela samhället. Jag är så jävla trött på er. Ta varsin stock och en klase bananer och driv iväg till en öde ö och gör upp där! Lämna oss i fred, vi människor som är olika, var och en, som skiter i er jävla fega kärringar som måste primalskrika i grupp vad den dummaste jäveln dikterar. Förstår ni inte att ni är så små så små så små.

Och huliganproblemet är ändå ett av världens absolut minsta problem.

Jag fick en ros utanför Citygross i LA idag. Av en skäggig gammal sosse. Jag vill så gärna känna att det är rätt att vara sosse. Men när jag ser packet som solidariteten fött och gött så blir jag tveksam.
Men jag svänger till vänster och det är bara dimma. Bara dimma åt andra hållet också. Är det mej det är fel på?

6 comments:

l.t. fisk said...

Nä. Det är inte fel på dig. Jag brukar inte ha några problem med att välja, jag menar, jag vet vad som finns och vad som kunde finnas och det skrämmer mig lika mycket båda delar. Men jag brukar ändå kunna lägga en röst och känna mig ok med det. I år vet jag inte. Jag har inte en aning, och det betyder inte att jag håller mer på det borgerliga blocket - eller förlåt, alliansen. Det är bara att det är jämntjockt och visset och inga visioner och inga tankar överhuvudtaget. Ja, fastighetsskatten då. Jag vet inte. Det känns ruttet och mörkt och man vet vad man borde men det känns lika ruttet och mörkt. Blev du klokare? Jag tror inte det.

Anonymous said...

Jag har inte slut på illusioner, tvärtom egentligen. Du har väl också flera kvar, kan jag tro.
Men vafan, ibland känns allt verkligen litet och smått.
Jag är lika klok, som vissa säger i Skåne.

l.t. fisk said...

Ja e lia klog, om man vill skriva på dialekt som Fredrik Ekelund, din lagkapten.

Jonas Bergh said...

Jag tänkte faktiskt skriva så först, men man vill ju inte klampa in på andras områden.

Anonymous said...

HEJA SVERIGE!!

Våra idrottsmän är narkomaner, våra politiker är mytomaner, vår kung är dyslektiker, våra poliser är pugilister, våra präster är ateister och våra statliga ämbetsmän är såsom klister. Våra socialtjänstemän är elitister och de som arbetar på immigrationsmyndigheterna är rasister. Vår Försäkringskassa är för friska, vår husläkare är på resa och våra vårdcentraler är stängda. Våra skolor är förfallna. Våra sjuksköterskor går på knäna. Våra drömmar går i kras. Vår framtid säljs på rea. Vår statsminister är brukspatron. Vår gemensamma marknad är inte vår. Våra hyror är dyra och våra tänder trillar ur. Våra pensioner spelas bort och vårt hopp är en skraplott. Våra journalister bara skarvar. Våra magar är trinda. Vår teve är digital och vår hälsa är skral. Vår gårdag är grå och våra morgondagar är tunga och vårt val är inte vårt.
Vårt folkhem är sprängt i bitar.

Crister Enander

Anonymous said...

Upp med hakan, Crister, även om jag tycker som du i mörka stunder.