Tuesday, September 19, 2006

Jag stänger härmed mina gränser. (pressmeddelande)

Jag har alltid varit stolt över att komma från Landskrona och Skåne, men från och med nu förbjuder jag alla sverigedemokrater att läsa mina böcker, se mej framträda eller på något annat sätt ta del av det jag sysslar med. Jag förbjuder även er att tilltala mej på fotbollsmatcher eller på krogar där ni är berusade och sentimentala. Jag förstår att dettta kan kännas hårt, men det är något jag måste göra. Ni stänger, jag stänger.
Jonas Bergh

25 comments:

Windy said...

Bra Pibe!

Eller som Specials sjunger:
"If you have a racist friend
Now is the time, now is the time
for your friendship to end."

För övrigt har jag gått på min sista Boismatch i år, men det har inte så mycket med SD att göra.

Malin said...

Underbart Pibe! Är så trött på insnärjda idioter som tror att det rasistiska alternativet är det bästa för att komma tillrätta med problemen i Landskrona.

farornaskonung said...

önskar jag kunde säja d samma, men man måste ju funka i vardagen...

Oskis said...

Tack!

Och det du sa till Expressen var klockrent:

"De vill sitta i sina fuktskadade källare och hissa den svenska flaggan så högt det går i det låga taket. "

Rickard andresson said...

Haha, du är inte klok!

L. T. Fisk said...

Fint i Expressen, Jonas! Sug på den små, små Sverigedemokrater. Sug på den oviljans småpåvar!

Anonymous said...

Du är bara så patetisk och infantil Jonas.Ingen bryr sej om dina böcker eller vad du säjer.Förmodar att du är kommunist eller ännuvärre en vänsterextremist med tanke på din förbudslusta.åk runt och sätt upp dina lappar du...folk bara skrattar åt dej ändå.Dom ända supportrarna du har är dina jämlikar som hyllar Stalin.

Daniel Pettersson said...

Mycket bra i KVP!

Anonymous said...

Om ärligheten skall fram så beror detta till mycket på att inte politikerna tar tag i problemet. Jag tror dock inte det finns så många flagghissare i L-krona utan jag tror att detta är ett sätt att visa missnöje, Sedan att det finns stora problem med invandrargäng för Jonas det är invandrare som ställer till en massa, och dessutom skrämmer vettet ur de bleka små svenskarna som skyndsamt kilar in i sin källare och hissar sin lilla midsommarstångsflagga

Jonas said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jonas said...

Jag borde också gå ETT språktest, så att jag lär mej.
Jag skrev det här inlägget innan det andra anonyma, om det nu är samma person. Men dom bruna gömmer sej ju ofta i leran.

Ja, det finns invandrarungdomar som jävlas, det har jag aldrig förnekat. Men man man ska inte ägna sej åt enkla löäsningar.
Vill man Landskrona gott ska man inte göra stan till något övriga Sverige skrattar åt med en tår i ögat.

jonas said...

Hela tiden har tiden har jag menat EN SPRÅKKURS.
Jag blev upprörd bara.
Precis som den anonyme. Bråk löser inga problem.
Jag vill ha det tydligt sagt.
Förenklade lösningar som inte är lösningar löser inte heller några problem.

jonas said...

Igen.
Om det fanns ett vänsterliberalt parti så hade jag röstat på dom.
Jag tycker att männsikor ska ta ansvar och visa solidaritet.
Jag tycker att man ska lägga ner tid på att försöka förstå så mycket som möjligt i världen, att man ska tänka efter ordentligt innan man tar stora beslut.

Vad det gäller Stalin så har jag aldrig haft någon relation till honom. Det får du ta med Hitler.

Vad det gäller mina vänner så är det dock så att 46% röstade på vänsterblocket, ganska exakt dubbelt så många som röstade på SD i LA, i procent räknat. Vad det gäller människor i hela riket så är ni försvinnande få, (2,7%?), men visst, det finns en risk att ni växer. Om inte de styrande tar tag i saker och ting.

Men ni måste ju också bevisa något, ni kan ju inte bara lalla och ha helytliga populistiska åsikter utan bärkraft. Det handlar ju om att lösa problem, att peka på dom kan nästan vilken idiot som helst göra.

Om du läser den här bloggen bakifrån kommer du att märka att jag själv är väldigt kluven till vad våra politiker uträttar och har uträttat.

Men skriv du om Stalin, du som har forskat kring honom, eller var det bara ännu en av dom floskler som du och dina kompisar brukar strö kring er.

Jonas Bergh said...

Jag strök bort ett inlägg som jag skrivit själv. Jag vill inte vara vulgär.
Men Thord eller Tord har i alla fall varit arbetslös i tre år och gått på A-kassa. Han är en belsatning för oss skattebetalare. Precis Som Magnus Reimer (?) som mej veterligen aldrig har haft ett jobb som inte har varit subventionerat av staten. Han vet dessutom inte vad man gör i kommunfullmäktige, han ringde en journalist som jag känner för att förhöra sej om detta.

SD är ett parti för människor som är ointresserade av andra människor, som är ointresserade av politik.
Om någon eventuellt skulle råka vara intresserade av politik så gäller det på det förenklade och ytliga planet.

Jag tror inte att mina böcker är så viktiga. Jag tror inte att jag är en särskilt viktig person. Jag ville bara visa på det befängda i att tro att man kan stänga ute människor. Det kan man alltså inte. Om så hade varit fallet så hade flera av de folkvalda i SD inte kunnat gå, prata, läsa idag. Samhället hade stött ner dom i ett hål som dom aldrig kommit upp från.

Och du, anonym, det här med språktest, lär dej kommatering och andra finesser, gå en kurs, en som du betalar själv. För vi har inte råd med dej längre.

rättstavning said...

Belastning är han, inget annat, Thord, Tord.

L. T. Fisk said...

Det är ledsamt med det här. Den anonyma människan tar till spade och hink och slår i huvudet på Jonas. Och sen försöker han förklara sig. Jo, det är missnöje. Men det är ett förenklat missnöje. Det är lata människor som inte orkar och inte vill förstå. Man vill skylla på någon som går under samlingsnamnen "Spaggar", "Blattar","Svartskallar" osv. Det är så lätt. Herregud va lätt det är. Men det finns - och jag upprepar det strax - ingenting som är lätt. Däremot finns det sånt som är dumt. Det kan vi kanske alla vara överens om. Och att försöka skyla över SD:s främlingsfientliga politik med att tala i andra termer - som integration osv. - när det är hembygd och samma kulturella identitet och Sverige, Sverige fosterland för hur länge sedan, 60? 70? år sedan. Att tro att man kan komma tillbaka till detta tillstånd är en ohyggligt naiv ståndpunkt och dessutom dumsnål och rasistisk. Inget annat. Som jag sa: Ingenting är lätt. Jag tror inte på något vis att jag har svaren. Ingenting är lätt. Men jag somnar inte in med omformulerade rasistiska tankar som förbättrad integration. Lyft gärna frågorna, men kom för fan inte dragandes med era små snäva tankar. Det hjälper ingen av oss. Sure as hell inte mig. Och sure as hell inte dig, anonyme man/kvinna.

Jonas said...

En av dom som ska sitta i kommunfullmäktige ringde häromdagen upp en lokal journalist för att fråga vad man gör i fullmäktige, han hade ingen aning. Han är för övrigt 38 år och har aldrig haft ett riktigt jobb (enligt min källa). Staten har betalat hans meningslösa skolgång, sjukvård, alla bidrag han levt på, med mera, och nu ska han
styra stan. Jag minns honom från grundskolan när han blev inlåst i ett skåp, jag tycker inte att han borde ha stannat där. Men ibland undrar man vilka människor det är som ständigt måste leta efter någon ännu svagare att slå på med träpåkar.
Och på detta sätt bestämma sej för att människor med mörkare skinn är slagpåsarna.
Tord eller Thord har varit arbetslös i tre år. Vår ledare.

Krille said...

Tack för dina vettiga inlägg, Jonas. Är fortfarande chockad över att så många av invånarna ser en lösning av stadens problem i ett rasistiskt parti. Och vad är det för "politiker" och idéer man vill ska representera ens röst? Konstruktivt? Framåttänkande? Jobbigt. Och pinsamt.

Smart Ass said...

Thord verkar ju också vara en lämplig person:

Dömd till 70 dagsböter och ett skadestånd på 7 000 kronor för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik, efter att ha kört på motsatt körbana i en korsning, kört mot rött ljus, krockat med en stolpe och mejat ner en cyklande kvinna.

Jag har alltid tyckt att Landskronas invånare har varit street-smarta, haft vettiga åsikter och uttryckt dem enkelt och hjärtligt. Men antagligen så känner inte jag dessa 22% som sitter inlåsta i sina hem och är skräckslagna efter att ha läst Landskronapostens påhittade skräckreportage.
När såg man t.e.x 38-åringen senast? Själv såg jag honom senast när jag gick på högstadiet.

Jag hoppas att idioterna inte har kommit till denna oasen(bloggen alltså) för att stanna.

Anonymous said...

Påhittade....? Att stoppa huvudet i sanden är tydligen vanligt även här i bloggen... Hur kan man, om man har någonting mellan öronen, få för sig att ett problem som får 22% av innvånarna i en stad att rösta på ett extremparti är något påhittat?!
Precis den attityd som förmodligen ligger bakom röstläget i Landskrona, att folk får höra att dom är "små förskrämda svenskar som gömmer sig för mörkret och överdriver sina problem"
Det finns få bättre sätt att få problem att växa än att förneka att dom finns. Något som är ännu mer sant när ANDRA förnekar det åt dig.

Smart Ass said...

Anonymous:
Ja, t.ex. Landskronapostens intervju med de kriminella gängmedlemmarna är ingenting annat än en saga. Killarna som intervjuades av den naiva journalisten drev ohejdat med honom och lät fantasin flöda fritt i en sorts brainstorming. Detta vet jag eftersom jag pratar med ungdomar som kommer från Kosovo. Visst, det är omoget o.s.v. men vem tog inte själv chansen att driva med vuxenvärlden när man var 16-17 år. Hur farliga utmålades inte raggarna, punkarna och dem otroligt farliga hårdrockarna av media en gång i tiden? Helt klart finns det sociala problem i Landskrona, men att idioterna i SD skulle vara personerna som kommer till rätta med detta betvivlar jag starkt.

johan.wallerstein@gmail.com said...

Lysande är bara förnamnet Jonas! Vi måste alla dra vårt strå till stacken för att få bukt med inskränkheten som SD visar på. Du har nu lagt början till en bra hög som vi andra måste fortsätta fylla på. Detta var mitt första strå, men det kommer fler. I promise!

Thomas C Ericsson said...

Hejja Jonas! Tycker det är näst intill omöjligt att bemöta dessa människor med argument. Risken är att det blir konfrontationer i stället, särkilt på krogen. Hoppas att medierna tar sitt ansvar och börjar syna denna politiska (?) ideologi i sömmarna. Erfarenheten från de kommuner de varit representerade förra mandatperioden talar sitt tydliga språk. Låg närvaro. Obefintliga inlägg i den politiska debatten. Man undrar varför de kallar sig ett politiskt parti när de inte har något (seriöst) politisk program. Nu får de 45 miljoner i statligt partistöd! Grattis Svenska folket!!!!

Per said...

Frågar ni mig så är det en kombination av en jävla massa saker, men framför allt så har det inte med invandrarungdomar som beter sig illa att göra. Den globala ekonomi som tidigare gynnade landskrobon, svensken och europeén i välfärdsbyggandet har nu vänt dom ryggen och det är ärligt talat ingenting som någon politiker kan göra något åt. Varvet har lagt ner och det fundament som en gång byggde den stolta svenska välfärden är borta. Landskronabon vill ha ett arbete och det ska vara välbetalt, det tråkiga för landskronabon är att det finns en jäkla massa människor som kan göra samma arbete som landskronabon någon annanstans långt från Landskrona till ett betydligt lägre pris. Så står landskronabon där, med bidrag och en AMS-kurs och känner sig allmänt värdelös. I samma veva sker det något inbrott i närheten och i ganska många fall råkar det vara någon invandrarungdom som har utfört det. Så såg det ju inte ut för 25-30 år sedan. Landskronabon lägger ihop 1+1 och får det till SD. Ungefär samma sak hände egentligen i Frankrike när Le Pen blev näst störst i parlamentsvalet. Europa har haft en priviligerad position som gjort dem stolta, man har inbillat sig att det är euroeérnas påhittighet, laglydighet och solidaritet som har byggt det europeiska välståndet, när det i själva verket har varit en effekt av att det postkoloniala Asien under andra halvan av 1900-talet låg i spillror och inte kunde bygga de fartyg som landskronabon byggde. Nu ska landskronabon, franmannen, dansken mfl. vänja sig vid att man trots allt inte var bättre än övriga världens befolkning. Det kommer att ta tid att acceptera och då kommer SD att växa allt mer.

T. said...

Under måndagsmorgonen när jag satt med kaffet och tidningen i handen. Tog del av valesultatet. Tänkte jag direkt...jag måste flytta härifrån (landskrona) omg. Men lite senare när jag stod i duschen kom jag fram till att det är det fegaste jag kan göra...nu är det viktigt att stanna kvar och ta fajten.

Redan skrattar sverige åt oss. Därför känns det viktigt att att de inte börjar gråta...