Thursday, November 26, 2009

Vad gör du nuförtiden?

Pumphuset, Borstahusen, tisdag 1/12, 19.00
Det har börjat regna i blåsten, rakt på rutan i min bod där jag sitter och skriver på ett föredrag som ska behandla min uppväxt i Borstahusen och mitt skrivande. För första gången ska jag framträda med ett ganska detaljerat manus. Jag brukar bara ha några stolpar annars. Nu ska jag tänka på vad jag lärde mej på Borstahusskolan för längesen, att man ska titta upp ibland när man håller föredrag. Det ger en annan närvarokänsla, sägs det. Tror jag det, att bara stå och mumla innantill duger ju inte.
På tisdag alltså, förste december klockan sju på Pumphuset i Borstahusen, LA. Nog ska väl höstregnet kunna piska rutorna där också.
Man kan inte öppna fönstret. Men man kan öppna luckor, på tisdag alltså, förste december. Fast inte på Pumphuset.

Jag håller på att bli färdig, tror jag hoppas jag, med min novellsamling som isåfall hinner komma ut under våren.
Jag läser böcker och Norra Skåne, det är slitigt i Hästveda vad jag förstår. Centerpartiet håller med Folkpartiet fast inte fast ändå. Jodå, Alliansen är sams. Fast inte. Fast ändå.
Åsa Sandells självbiografiska bok som jag snubblade in i på bibblan. Saabye Christensens Beatles 3, kan man kanske säga. Per Planhammars Blekaste aning och en bok om Bulgarien som jag prutade ner till sju spänn på samma Limhamnsbibbla.

Då ses vi på tisdag. Man får ställa frågor och jag ska i så fall försöka slita mej från det manus som jag ska tillbaka ut i boden och fila på nu. Improvisationsaktör som jag är.

2 comments:

Anonymous said...

ja, vad lärde vi oss egentligen utöver det vi skulle i ämnena? en tanke väl värd.
/mattias

Magnus said...

Väl värd vad ?
/ Nyfiken