Saturday, September 20, 2014

Klaustrofobi (och septemberbad)

Jag bad Anna och Alice visa mej och vi gick över bron eller landgången och de pratade och pekade och pratade och när vi passerat matplatsen och kojerna och var i mitten fick man krypa genom en trång gång för att komma till kontrollrummet (?) och de pratade och pekade och pratade och jag kände hur det började snörpa i mej och inte panik, tänkte jag, inte panik och det var kanske inte nära men det var ganska obehagligt och ingenting någonsin kommer att få mej att börja jobba på en U-båt, nej! det spelar ingen roll vad du säger, vilka rikedomar du kastar över mej, aldrig!
Men snart var vi vid utgången och landgången och i stora hallen fanns ett periskop och vi såg Turning Torso och en blå bil och en röd. 
Det var första gången på länge som jag var på tekniska museet i Malmö. Det var verkligt kul och när vi kom ut hade dimman lättat och solen sken disigt och barnen skulle leka hemma hos Alice och åkte bil dit och jag cyklade ut till Sibbarp och det var lite svalt, i luften och i vattnet och jag dök men kunde komma upp till ytan när jag ville. Kanske årets sista bad men förhoppningsvis inte. 

No comments: