Friday, September 26, 2014

Snabb första rapport från Göteborg

Förra gången jag bodde på det lyxiga hotellet i Göteborg betalade jag inte heller själv. Det var för kanske sex år sedan och det var med mina föräldrar och syskon och respektive och barn och det var just den dagen som Janne Rantalas film Medborgaren (var det väl?) visades på svt, speciellt.
Igår var vi trötta ganska tidigt på kvällen och jag hade bara varit en eller två timmar på bokmässan men Anna mycket längre (fötterna, ryggen osv ...). När vi satte oss i hotellbaren och beställde varsin halv räkmacka som visade sej vara den största räkmacka jag någonsin ätit.
Räkmacka.
Jag älskar räkmackor.
Rummet var jättestort (en soffa, två fåtöljer, ett badkar, en dusch, en liten garderobsavdelning) och teven var jättelångt borta när vi låg i sängen.
Allt var stort.
Vi somnade tidigt och vaknade tidigt och imorgon kanske jag berättar om frukosten, poolen, duggregnet som gör att jag känner mej hemma i Göteborg, att det kommer aggressivt blåsande snett.
(Och mässan höll på att stänga för dagen när jag anlände men det var ju mingelkväll och som medlem i författarförbundet kom jag in gratis och jag undrade om jag skulle träffa någon att mingla med och där var Lasse Söderberg och buh! där dök någon fram som jag vagt kände igen, jo! det var ju Jesper, min gamle kompis från Skurups skrivarlinje, vi som hade så mycket kul och intressant tillsammans för nästan tjugo år sedan, åren som går, och vi strosade runt, gratis cider här, Stefan Sundström där, och där var ju Per Engström och sen kom Anna och sen gick vi alltså till hotellet och år de där räkmackorna och jag drömde om att jag på morgonen skulle äta fruktsallad och bada i poolen som skulle finnas någonstans i det väldiga hotellkomplexet.)

No comments: