Tuesday, May 29, 2007

Gubbar och gummor från Kamomilla stad

I Malmö är det revolution på gång. Det är gässen som inte kan uppföra sej som folk. Dom skyddar sina ungar, dom väser, och dom skitar ner.
I Landskrona är det utlänningarna, DOM.
Gemensamt för båda PROBLEMEN är LÖSNINGEN: VÄCK MED DOM.
Men var ska dom ta vägen?
VÄCK MED DOM!
Men hu...
VÄCK MED DOM!

Vem är det som sticker huvudet i sanden?

Är det Hasse Kvinnaböske?
Nä, det är det inte. Han är en annan sorts människa än Lasse Berghagen, tror jag. Inte lika självutnämnd.

Idag ska vi gubbar gubba ner oss till Bullen och sen sätta masker på huvudet och darra oss upp mot det ungdomliga Möllevångstorget för att på det alldeles nyöppnade och stockholmshippa Debaser se den nyhippa Plura sjunga tillsammans med sina gubbkompisar.
Vi kanske stöter på någon av Johannas elever när vi passerar KB, dom ska se ett band som heter Good Charlotte där. Dom ska tydligen spela något som heter punk. Tramserier!

Jag sitter inte i gåsaskiten. Jag sitter på bänkar och skriver på en bok. Jag läser Jan Sigurds Prästen som blev frälst, och det är ingen dålig bok. Jag längtar efter att läsa Margareta Strömstedts Natten innan de hängde Ruth Ellis.
Och jag lyssnar på fotbolls låtar och Van the man-plattan med In the garden. Vinyl, skivspelare. Jag är en trettiosjuåring som blivit sjutton igen. Den där nya, ni vet, den med In the garden. Välkommen! Och dubbeln med Th Cure, Kiss me kiss me, kiss me. Och snart kommer Eldkvarns nya, Utanför lagen. Jag längtar.

Den tjugonionde maj igår. Min brors födelsedag. Och vi premiärbadade, varmare än jag hade trott faktiskt. sexton, sexton och en halv kanske. Och ungdomarna hoppade och skvätte, usch, så gjorde aldrig vi.

Jag får lov att välja att hålla mej borta från barn- och ungdomsställen. Jag tycker helt enkelt att det är jobbigt med skrik och skrän. Jag håller mej borta från proppfulla krogar också. Och vuxna i rosa.
Men jag får inte lov att klandra andra för att dom vill göra annat än jag. Det kommer jag aldrig att tillåta mej själv. Jo, om dom skadar andra. Man ska inte skada andra.

Nu ska jag ladda kanonen och ge mej ut för att skjuta av några gåsar, det blir mumma på novemberkalaset.

6 comments:

Anonymous said...

"fotbolls låtar"

Anonymous said...

Markoolio, Danska VM-låten från -86, Portugals från nåt mästerskap på åttiotalet, och andra. Även nationalsånger. Det ska vara stor turnering i Malmö, 7-9/6, på Gamla IP i Malmö. Sverige, Danmark, Tyskland, Ungern, England och Italien. Författarlandslag, och jag ska vara speaker, underhållare, därav det nya intresset för fotbollslåtar.
Fast du kanske menade särskrivningen, den var ett misstag.

Anonymous said...

No Guru, No Method, No Teacher - den är suverän!
Fortfarande.

Anonymous said...

Verkligen.

Anonymous said...

Haha, verkar inte som det e Lasse Berghagen som e 200 år, låter mer som Jonas Bergh ;)

37 år e väl ingen ålder, men när du skrev:
-"Jag får lov att välja att hålla mej borta från barn- och ungdomsställen. Jag tycker helt enkelt att det är jobbigt med skrik och skrän."

Tja, jag kunde inte låta bli o skriva bara..:D

//Kärringen som blev 32 i våras

Anonymous said...

Jag är mycket äldre än så. Och yngre. Och roligare.