Friday, September 21, 2007

Ljuset in genom hålet i huvudet revisited - 5

Det är dom som vet som ska berätta. Alltid.
Vi kan kalla dom Jan och Dragan. Vi kan säga att vi åt lunch på kinakrogen på Ödmanssonsgatan, på Öster i LA. Vi kan säga igår. Vi kan säga att det inte handlade om ärtsoppa.
Vi kan säga att sextonårsfyllorna var borttagna.
Vi kan säga att spelmaskinerna var försvunna.
Vi kan till och med säga att det var den godaste kinabuffé jag ätit. Och då har vi inte ens pratat om sushin.

Vi kan prata om Skånetrafiken. Om att ofta komma försent. Om att inte informera. Om att nästan aldrig beklaga eller be om ursäkt. Det är skamligt.
Jag stod på Malmö C en annan dag. Högt och tydligt i högtalarana berättade man att den sena avgången berodde på en försening på den DANSKA sidan. Hå hå ja ja. Sånt hör man aldrig när förseningen är svensk.

Så kan vi ta ett par ord om Lagercrantz som skriver i Expressen. Han som gjorde sej lustig över att Ulf Lundell berättade att han drack vin igen. Efter åtskilliga år nykter. Ulf Lundell hade hittat en metod.
Usch och fy, i Lagercrantz liberala (tror jag) regelvärld. Då ska det hånas. Jag undrar vad Leo vet om alkoholism.

JUST det pratade Jan och Dragan om. Att dom som utpekas som bråkiga svartskallar, hur oskyldiga dom än är. Den tendensen finns i Landskrona, hos dom unga och dom gamla. Ja ja, vi får ju ändå ingen chans att visa oss vara något annat. Då blir vi som ni redan har bestämt.
Det har hänt förr, mina damer och herrar, långt innan "fienden" hade svartare hår.

JUST det vill jag skriva om. Snacka inte med mej om hur en alkoholist SKA uppföra sej. Gå tillbaka till din hörna i kohagen där gräset bara smakar av ditt eget piss. Och stanna där, tyst.

4 comments:

Daniel Pettersson said...

Man blir trött på att be om ursäkt hela tiden. Både i arbetslivet och privat.

http://sydsvenskan.se/skane/burlov/article267857.ece

Kolla länken, vem ska ta ansvaret. Man finns där för att hjälpa till, informera. Men inte för att be om ursäkt för att folk blir påkörda eller för att strömmen går på kastrup.

M Drexler said...

Ja, f-n va bra!
Folk blir vad man förväntar sig av dem, -också. Eget ansvar finns med.
Och visst, håller med! Låt Ulf dricka vin, han kanske inte behöver döva en vilsen själ mer, den har varit på display så länge ändå. Han är egentligen den, som jag känner till, förste mannen i rampljuset som talar öppet, naket, vilset och ibland patetiskt om både känslor och relationer! Heder åt honom! För så är det ju ibland, allt för ofta, både vilset och patetiskt *skrattar* oavsett om man vill eller ej.
Du är klok Pibe!
/Monica

Jonas said...

Skånetrafikens stolte riddare, Daniel. Det är bra. Jag anade nog att du skulle reagera.
Men nog kan den som pratar i högtalaren på stationer och perronger enkelt säga: Vi beklagar förseningen (det är kanske inte Skånetrafiken som pratar där, men ändå). Nog kan tågvärden också säga det. Nog kan man vara lite förstående mot människor som missar anslutningar, trängs och svävar i okunnighet. Det är väl ändå ett serviceyrke. Och människor betalar ju för det.
Själv skäller jag inte på tågvärdar eller dom som sitter i olika kassor, det är ju inte deras fel.
Att be om ursäkt eller beklaga är ju inte samma sak som att ta på sej ansvaret.
Får man fortfarande ersättning när tågen är si och så mycket försenade? Eller är det borttaget?
Monkan: Vad jag har förstått av två intervjuer dricker Uffe ett eller två glas vitt ibland. För att han vill, för att han kan, för att det är gott.
Jag håller med och har tänkt skriva om det senare, Ulf Lundells sätt att vara sej själv och stå för det. På gott och ont. Heder åt det, absolut.
Vad min klokhet beträffar så är den framme ibland, och fullständigt osynlig andra gånger. Vid byggnadsarbete och datordito till exempel.
Men jag är klok på att måla och möblera bokhyllor.

Daniel said...

Det är klart man får ersättning!

Kanske inte om någon ledsen kille slänger sig framför tåget eller det blir krig eller så. Men annars. Det är bara att skicka in!