Wednesday, September 26, 2007

Take it away, sister - 7

Jag är trött på det. Inte på förändringen, men att inte känna igen mej.
Jag blir äldre. Och man kan säga att man inte är äldre än man gör sej, känner sej, whatever.
Men man blir äldre. Får barn och radhus och det krymper inte, men förändras.

Och ibland känner jag hur jag lämnar Köpenhamn just när det börjar ljusna i tankarna och skrivandet. Ett barn att hämta, en fasad att försvara. Ett ärligt liv att vilja tillbaka till.

Och jag är ändå killen som kanske inte skuttade, men som skuttade ändå. Som inte slutade skutta.

Det har gått ungefär ett år sen jag förbjöd sverigedemokraterna att läsa något som jag skrivit. Jag förbjöd dom även att tilltala mej på fotbollsmatcher. Och ingen fattade att jag skojade med dom. Man kan inte förbjuda. Det fattar alla utom sverigedemokrater och andra brunvällingssurfare.

Och ilskan.
Och oförståendet.
Jag driver med er.
Jag trodde att ni skulle trotsa förbudet, börja läsa. Men det är väl för mycket begärt. Latmaskar. Ni vill ju bara lyda Jimmie, puckochefen som lär er skitretoriska sanningar som ligger långt ner i djupet. Där! Kamrat! Där alla romantiserade skepp har sjunkit.

Det enda som har hänt medan sd har hållt flabben är att den smygrasistika hållningen har blivit kåmmillfå (så att alla förstår). Fast kanske inte ändå.

Det förakt jag känner för sd:s ledare.

Och det enda som har hänt är att sd bidat sin tid. Hållt käften. Spelat martyrer: Det är blattarna som njuter medan vi vanliga människor får lida.
Jag vill er inget ont. Ni är för mjuka.
Men har ni synat magistrarna i sömmarna?
Jag kommer tillbaka. Jag är trött. Jag är förbannad. Jag skulle vilja ha något att krossa. Någon att krossa.
Eller hur?

2 comments:

Anonymous said...

Läste att sd fortfarande hade 22% av sympatierna av Landskrona Direkts läsare så här ett år efter valet. Högst ovetenskapligt men ändå. Efter alla skriverier, all debatt, alla argument. Som de kanske inte läser, följer analyserar.

Anonymous said...

Ja, det är intressant. Vad som är mest konstigt är ju att sd inte gör något. Några få motioner bara. Senaste nytt är att dom röstade fel på grund av bristande faktakontroll. Hå hå ja ja.
Men folk är väl nöjda med att få vara öppet rasistiska inom dunkla kretsar, och dessutom ett stödparti till det högerstränga folkpartiet.