Sunday, September 30, 2007

Lasse Berghagen revisited i spaniendrömmar - tio eller elva


Jag är en lätt utvecklingsstörd kille. Jag trivdes så bra när jag jobbade med mongoloiderna. Dom var mina vänner, men just jag fick vara bäst i klassen.
Thomas har tagit bilden (thomasnordbor1.blogspot.com).

Detta är mitt första inlägg från huset som vi bor i nu. Vi har bott här i nästan exakt en månad. Min yngsta dotter är exakt tre månader och en och en halv timme gammal. Hon genomlever sin första riktiga förkylning.
Min äldsta dotter och jag har varit på Cutty Sark i Limhamn idag. Vi åt glass och svärdfisk och låtsades att den rolige kyparen var Tony i Sesimbra. Och utanför föll regnet i blåsten. Och innanför var Bamse präktig och Aftonbladets chefredaktör gled undan läsarnas frågor som han gör varje söndag.
Elsa undrade om svärdfiskarna var riddare. Undrade varför dom inte hade svärd. Jag svarade något om att Skalmans mat- och sovklocka ringde nu. Min fru tycker att jag är en sköldpadda.

I min arbetsbod finns det nu ett element. Man kan lyssna på Mikael Wiehe, Basin street blues. Man kan tänka sej bakåt. Man kan hitta ett band från 1985 med gruppen QK som man själv sjöng i. Det kan vara lustigt en lördagkväll som igår, när Ronnie James Dio och dom andra i den versionen av Black Sabbath har spelat live i radion i juni.

Och, jag säger bara det, då på Victoria. Den trettionde oktober i år. Kanske vi återuppstår. Kanske inte, Windy? Men vi pratade om det när jag bjöd på vin. Vi får se.

Jag skriver lappar, skriver böcker. Läser böcker. Läser en halvbra ganska klantigt skriven, men intressant bok som utspelar sej på Ven. Författaren heter Holst i efternamn och borde söka en redaktör. Och jag läser Jangfeldts bok om Majakovskij. Majakovskij, urtypen för alla vilda konstnärskillar man stötte på i slutet av åttiotalet, alltid.

Det flyger regn över himlavalvet, mina vänner. Det hänger vindruvor i det håliga taket i vår pergola. Jag har varit lyckligare. Jag har varit mer nöjd. Men jag är lycklig och nöjd.

Den tolfte oktober på Bok o Papper i Landskrona.
Den trettionde oktober på Victoria i Malmö. Det blir den stora showen. Showen ingår. Eller, boken ingår. Men i alla fall, för billigare än bara en bok i en lufttorr bokhandel får man både bok och show och trevlighet. L.T. Fisk, Åsa Bällsten, Pontus Lindh, Andrzej Tichy och jag. Och ett glatt humör. 19.00.

3 comments:

Windy said...

Kanske inte.
Men jag kommer att vara där!
Och det var en fin bild.

Titeln Arthur på en ö i havet medan pappa Otto spelar piano och sjunger på Backafallskrogen är lite rolig kanske.

Anonymous said...

Vilken tid e du på bok o papper då, kanske tittar man förbi..(ifall jag inte jobbar), så får du signera till Millan69.
Måste juh ha en ny bok vid sängkanten nu..

Bilden blev väl bra på dig..=D

Anonymous said...

Så heter boken ja. Och den är läsvärd. Särskilt som man kan se mycket framför sej. Men den borde ha redigerats något. Men det är fina miljöer och en fin historia.

Det blir en hektisk kväll. 19-19.55 signerar jag på Bok o Papper. 20-21 signerar jag på Killbergs. För att till slut berätta om och läsa ur boken 21.30, då är jag tillbaka på Bok o Papper.
Härda bud i Texas, alltså.