Tuesday, April 17, 2007

Take it away

På caféet på gatan som heter Sjukhusgatan på svenska sitter fyra munkar och spelar kort över en flaska vin.
Det förvånar. Det borde inte förvåna.
På golvet ligger tunna servetter som inte suger i sej vätska, och fimpar, alla fimpar som blir kvar när munkarna och dom andra röker.
"Det ska inte vara så blodigt", säger en av munkarna när jag bankar på flipperspelet, när en kula till rinner ner i ett hål.

Jag försöker tänka på det. Det ska inte vara så blodigt. Det ska inte tas på för stort allvar. Men jag vet hur jag flyger ut mot väggarna om jag inte sätter käppen rak i ryggen. Jag vet hur nära jag är det andra. Och jag vet hur ont det gör mej.
Det blir till att sopa upp resterna, trasorna, Jonte. Det blir till att ta tag i det igen. Plocka fram den kraften du alltid har och har haft.

"Ingen bestämmer över mej", säger jag till munken och dom har ingen alkoholfri öl på caféet, jag dricker vad jag vill, och beställer. "Jag gör som jag vill, kontrollerat." Och jag klarar alla biffar.
Det finns så många världar jag kan leva mitt liv i, så många världar med bra och dåligt. Jag försöker förstå att det är just denna världen som är den bästa för mej. Och jag tror på det.
Men vem vore jag om jag inte tillät mej tvivla ibland.
"Frid", säger munken och lägger en hand på min axel.

Det är så oerhört svårt att bry sej om slöa fotbollsspelare ibland. Som måste ha ett-noll i häcken för att orka uträtta något som liknar ... tja ... något.

4/5 på Seglarpaviljongen i Lanskrona: L.T.Fisk, The Negatives, Thomas H Johnsson, Jonas Bergh.

16/5 på Stationshuset i Röstånga: Janne Rantala, Jonas Bergh, foton och musik. Hygge!

26/5 på Teaterrestaurangen i Landskrona: Jan Sigurd, Åsa Moberg, Anne Swärd, Andi Almqvist, Jonas Bergh.

Det blir grejor det.

No comments: