Thursday, January 13, 2011

Sent en lördagkväll

Senaste idioten som enkelt köpte ett vapen i Frihetens land och sköt ihjäl ett par oskyldiga "kommunister", som dom säger om vissa demokrater i USA. Och en liten flicka som skulle fylla tio år den elfte september. Det mytiska datumet då Salvador Allende mördades.

Min äldsta dotter, Elsa, fyller åtta år på lördag.
Jag hoppas att hon ska slippa gå igenom mer hårda dagar. Jag vet givetvis att det inte blir så. Skiten faller över alla. Jag kan bara vara där så länge det går. Och så blir det också.
Man kan bara göra sitt bästa.


Den senaste idioten sköt med sitt vapen. Han är inte den siste idioten. Så länge den typen av frihet som USA förespråkar får regera och ta sej in överallt, så ... fler och fler mordiska idioter.
Snart också på en friskola nära dej.

Apropå det ... Säga vad man vill om Peter Englund. Men börja inte tjafsa i sandlådan då, Björn Ranelid, om du inte kan ta ett mothugg. Barnrumpor.
Och Englund ska givetvis inte uttala sej på det viset i Akademiens namn, om han nu gjorde det.
Men det var ett roligt svar på Ranelids gamla vanliga självgodhet. Att allt som håller honom ifrån skrivandet är av godo.
Jag glömmer aldrig hur otrevlig Björn Ranelid var på Skurups folkhögskola när jag var en vetgirig student. Så förbannat dryg.

Jag minns när Ulf Dageby bjöd mej på en öl några år tidigare. I Jönköping. Vi pratade om John Carlos. Han var intresserad av en halvfull, men vetgirig, student och lyssnade på vad jag hade att säga, och berättade.
Ulf Dageby, det är en bra man, och han har gjort mycket mer än vad Björn Ranelid någonsin kommer i närheten av.

Jag vet inte vad han är gjord av, han som har Restaurang Jaffa sidan om cykelaffären vid Skolgatan vid Möllevången i Malmö. Men jag blir alltid så ledsen. Alltid tomt. Alltid bara han som går omkring och småplockar eller sitter vid teven.
Varför blir jag så sorgsen.
Han är kanske jag.

2 comments:

Magnus A said...

Jag är inte säker på att du vet vad som är natt och dag.
Men en sak kan jag säga utan att skämmas:
Länge leve Elsa!!!
Hon leve hipp hipp hurra!!!

Jonas said...

Jag är inte säker på vad du menar med natt och dag. Men, länge leve Elsa, absolut.