Monday, November 20, 2006

Faktum goes LA.

Den nakne mannen är inte i närheten av att vara en kejsare, men likväl är hans nya kläder bara en massa trasor tyg som smälter i vårsolen i november. Likväl är han naken. Och sånt.

"Vår viktigaste fråga är att ha invandringsstopp dom närmaste fyra-fem åren."
"Det finns redan."
"Det har det inte stått i nåra papper."

Jag är för invandringsstopp i städer som Landskrona och Malmö. Tills situationen har blivit hanterbar. Det tycker inte finlirarna inom medelklassvänstern om, dom som aldrig ser den verklighet som existerar. Det finns inte kommunala pengar, inte statliga pengar nog för att skapa en dräglig tillvaro. Jag säger inte att Sverige ska stänga sina gränser, jag säger att flera kommuner ska vara med och hjälpa till, istället för att klappa sina egna axlar och säga att vi i alla fall inte är som packen i Landskrona. Hjälp människor att leva någorlunda! Ingen blir hjälpt av att hamna i situationer där man inte kan göra något. Och det är klart att man villbo där man har släkt och vänner, men det går att ordna med Skånetrafiken och andra färdsätt.

Ida Lännerberg som var en av personerna bakom Landskronareportaget ska var med i Malmöboken, bara så ni vet.

Jag skulle velat ha ett reportage som även pekade på positiva sidor med LA, men man kan inte få allt.

6 comments:

Anonymous said...

Vi ska stoppa invandrare å sånt, dom begår brott å sånt ööh polisen fick gå emellan å sånt när två invandrarfamiljer bråkade å sånt, sånt gillar inte jag.

Förlåt, jag vet att lyteskomik inte är politiskt korrekt men jag har inte kontroll över mina fingrar i alla lägen. Som nu.

Anonymous said...

Lyteskomik är tillåtet i fria medier. Jag hade viss kontakt med dom som gjorde reportaget, jag föreslog att dom skulle följa Magnus Reimer (?), men dom lät bli, för det hade blivit för mycket lyteskomik.
Magnus Reimer (?) är en kortvuxen kille som ringde upp en lokaljournalist och undrade vad man gör i kommunfullmäktige.

Det är konstigt, sd skyller på medierna, att det är medierna som smutskastar dom. Men jag måste säga att sd klarar det galant själva.
Jag har sagt det hela tiden (och ja, det gäller även andra partier, men inte alls i samma omfattning), dom flesta sd-anhängarna är människor som är ointresserade av politik, och okunniga.

Populistpartier som sd förblir i folkmun ensakspartier vad dom än (med hjälp av värdelösa medierådgivare), försöker säga, att dom har andra huvudmål. Samma huvudmål som ala andra. Det som skiljer sd från andra partier är att sd har en grund, ovetenskaplig och korkad människosyn, och, i många fall, en dålig självkänsla.
Kasta sten i era egna glahus!

Jonas Bergh said...

När jag skriver grund, menar jag grund som i ytlig.
En grund, som i grund att bygga ett stadigt hus på, menar jag inte.

Anonymous said...

Ja herregud, sd sköter smutskastningen galant på egen hand. Dem sd-politiker som representerar partiet i L-a verkar ju för fan vara lobotomerade. Jag anser att fördomar är ett bra mått på lågt IQ.

ps. Magnus Reimer var stilig i kostym ds.

Anonymous said...

Man måste ändå imponeras av mannen som Faktum följde, om jag förstod honom rätt så har han alltså gått med i sd och hamnat på valbar plats och i komunfullmäktige framför allt för att ta tag i cykelstölderna vid stationen.

Anonymous said...

Visst var det pinsamt att vara Landskronabo igår, håller med om att vi måste få ut positiva saker om oss och LA! Kul att vi hitta din blogg,det var Danne som tipsa. Å de med Axeltofta,ja vi har väl inget val eftersom kommunen säljer oavsett,personligen tycker vi att stat/kommun skall äga marken å vi hyra,men... Ha de bäst å:
FRED,FRIHET & SOCIALISM å en kram!