Sunday, October 14, 2007

I all enkelhet och hast - sexton

Förkyld, först halsen och huvudet. Snoken och feber och hostan som väcker mej under nätterna.
Men Elsa och jag åkte ändå, fast struntade i bron och all trängsel, åkte raka vägen till Helsingborg och Helsingör på den stora färjan.
Som att gå till ett flygplan.
Som att känna upphetsningen i korridorer av glas. Ett annat land! Det minns jag från min barndom och ungdom. Förväntan, längtan.
Det minns jag från nu när jag är vuxen.
Vi slog våra lovar i Helsingör. Köpte en dansk barnbok och några klistermärke och penna och linjal, vässare och suddgummi.
Andra länders bokhandlare och kyrkor.
Och sen Borgerkroen där Elsa åt is (dansk glass) och drack juice och ritade.
Sundsbuss hem och en räkmacka till som vi delade.
Det var inte första gången. Det var inte sista gången. Det var inte vår längsta resa. Men det känns roligt att kunna ge sitt barn ledigt från dagis för att åka på utflykt.

Hämtade Ett hål i huvudet ... på Bok o Papper. Den blev ganska snygg. Fick ett pussel och en skrivbok av Peter och Lena. Eldade på i kolonistugan sen, och snörvlade och hostade och pusslet var alldeles för lätt för Elsa, men det gillade hon.

Läste Ett hål i huvudet ... och ljuset tog sej in och jag tycker att jag lyckade få fram det mesta på det sätt som jag ville. Jag tror att jag pustade ut något.

Fredag och vi (mest Johanna som kom med Anna) plockade nerfallna päron från gräsmattan, nästan tusen, enligt Johanna. Vårt ståtliga päronträd håller inte tätt.
Och jag skulle hela tiden läsa klart min egen bok, förbereda kvällen. Men somnade och vaknade halvsju och fick oäten bege mej till Bok o Papper för signering. Sen Bibblan lite snabbt. Sen Killbergs, sen Tycho Brahe för en dubbel lättöl. Och tillbaka till Bok o Papper för en show som kom att handla mest om alkohol, tror jag. Kryss i taket.
Fast jag tycker att det handlade om förståelse och att våga gå sin egen väg utan att slarva.

Bloosblasters spelade skånsk hyggeblues och det var en särdeles blandning på Akropolis. Jag var där med tre kompisar från förr. Det fungerade.

Detta är att snabbt berätta lite om vad som har hänt sen sist på ett rakt och enkelt sätt. Det är inte så jag vill skriva blogg egentligen.

Och det pågår debatter som jag mycket enkelt förstår mej på. Oinsatta människor känner marken gunga farligt, nära att ramla. Och då kommer okunniga råsopar fram.
Bespara mej.
Påminn mej om fängelsematen och griniga journalistgubbar, och bra journalistgubbar. Så ses vi när vi råkas. God natt.

1 comment:

Anonymous said...

suck jag missade HELA jäkla kulturnatten, hade precis varit sjuk o somnade i soffan =(

Hoppas att du mår bättre.