Tuesday, November 18, 2008

Return of the nothingsayer

Nä. Jag kan inte hålla käften.

”Mångkulturalism och mångkulturella tendenser är att betrakta som en kostnad, en belastning och ett hot mot Skåne och skånska intressen.”

Vad är skånska intressen?
Den förträfflige journalisten Niklas Orrenius har länge skrivit återhållet passionerat om politik, om sverigedemokrater och andra. Han analyserar och tycker på ett sakligt och kunnigt sätt. Det är inte honom jag citerar i den här texten, men det är han som bland annat öppnar mina ögon ännu vidare.

”Genusperspektiv är att betrakta som pseudovetenskap och ska varken tillämpas, erkännas eller uppmärksammas.”

Niklas Orrenius skriver om det faktum att när (oftast unga) vänstersympatisörer stör sd:s möten, missar man att på allvar diskutera vad sd står för. Sd blir martyrer och får vacklare att vackla över, snubbla ner i den bruna gödselgraven.
Att stå tysta med ryggen bortvänd under mötena är dock en bra metod. Med liknande metoder lyckades man i såväl Tjeckien som i Portugal.

”Dagens skånska är att betrakta som en dialekt av svenskan. Ovälkomna avarter av skånskan i form av brytning på arabiska och serbokroatiska bör aktivt motverkas.”

Sd har ofta väldigt svårt att på ett djupare plan förklara sina åsikter.
Jag hörde ett tal av en ung kvinna, Ung Vänster. Hon förklarade varför det var rätt att störa sd:s möten. Jag håller inte med, men har en viss förståelse.
Ett parti som vill aktivt motverka arabisk och serbokroatisk brytning av skånskan, får kanske ibland finna sej i att andra aktivt motverkar dom.
Det dumma är att sd får fler sympatisörer nu. Inte tack vare sin politik. Utan på grund av många människors avsky och lata oförståelse för vänsteraktivister.
Varför tror ni att sd håller så många möten?
Det kallas taktik. Har man inget att komma med så får man plocka dom enklaste poängerna. Alltså, martyrskapet. Snälla unga, rebell utan mening är dumt. Ge dom inte den lätte.

”Det primära målet med Sverigedemokraternas politik är att återupprätta en gemensam nationell identitet.”

Dom tre första citaten kommer från ett pressmeddelande från Sdu:s Erik Almqvist och hans partipolare Björn Söder.
Det fjärde citatet är ett sd-citat som vi är många som har läst och hört sägas, men ingen har ännu lyckats förklara vad det betyder. Allra minst sd själva.
Någon kommenterade på min blogg en gång om att Zlatan inte hade gått ut och erkänt sej svensk, eller något i den stilen. Det har jag heller aldrig gjort. Jag har ett svenskt pass, precis som Zlatan.
Men, för den bittert orolige, i en fransk tidning (Frankrike är ett land i Europa med många araber, mycket på grund av deras ockupation av Algeriet) berättar Zlatan att han är svensk, känner sej svensk.
Han pratar dock föräldrarnas språk med dom. Precis som sverigeboende danskar gör med varandra.
Desto fler språk man talar, ju bättre språk får man. Det är vetenskapligt bevisat. Men inte genom att mäta huvudform och storlek, sd-anhängare. Om någon av er nu skulle intressera sej för vetenskap, lobotomera er själva kanske.

Nä, jag kan inte hålla käften. Inte när självgodheten, drygheten och dumheten alltmer breder ut sej bland latmaskarna.

1 comment:

l.t. fisk said...

Herregud! Herregud! Mycket bra text Jonas. Herregud!