Friday, February 05, 2010

Tisdag LA Stadsbiblioteket 19.00

Mitt första författarbesök med full ersättning enligt Författarförbundets rekomendationer måste ha varit i Sofielunds folkets hus i Svinaryssland alldeles nära där jag bodde på Ystadsgatan. Det måste ha varit sent -98 eller tidigt -99. Det var Nobe- och Nya Traktören-dagarna, Jagten och Melkis. Det var då Niklas Orrenius intervjuade mej för Sydsvenskan. Arne Zaring var spindeln i nätet och jag hade gett ut en liten tunn bok.

Sen minns jag Röda rummet på Malmö Stadsbibliotek. Då hade jag gett ut Alltid denna förbannade jakt och fått ett pris av Sparbanksstiftelsen Skåne, 50 000:- (tack Kjell), jag hade blivit fotograferad för Nöjesguiden av Lars från Cardigans. Jag höll på att gifta mej eller hade precis gjort det, vi tågluffade till Frankrike och Spanien och Portugal i mars och april.

Då någon gång hamnade jag på Tycho Brahe och såg några författare som smorde kråset, en av dom var Cecilia Bornäs, vill jag minnas, jag tror att det var den kvällen i alla fall. Jag har ingen aning om vad dom gjorde i Landskrona. Men jag pratade sen på Stadsbiblioteket och det måste vara ganska exakt tio år sen.

Annars var det mest uppläsningar, Panora och Klubb Eter nere vid kanalen vid stationen och första Inkonst på Ängelholmsgatan, Serums kvällar på Mässingshornet, Poeternas Estrad i Lund. Far i Hatten. Kulturmanegen på Malmöfestivalen. Folkfesten. Öl och mackor och ibland en liten slant. Men jag har ju glömt, Hultsfredsfestivalen 1997, jag var först av alla. Och Arvikafestivalen när jag bröt armen. Festivalerna betalade ordentligt.

Foto: Connie Mantrell

Och på tisdag är det dags igen i Landskrona. Thomas H Johnsson och jag ska prata var för sej om skrivande och fotograferande med Landskrona som utgångspunkt. Det kanske kunde vara något?

No comments: