Sunday, June 01, 2014

Lägesrapport

Tittar mest på golf och lyssnar på Svenska Akademien nu, och Damon Albarn och Dag Vag och Röda Bönor, skriver recension och redigerar och redigerar i manus (då lyssnar jag på First Aid Kit och Elvis Costello och Ben Watt) och försöker hitta in till där det känns på riktigt. Inte bara bra och fungerande, letar efter den hemliga dörren in till guldrummet.
När jag spelade golf i självvald ensamhet som tonåring, när jag ibland stack ut på golfbanan innan skolan när jag hade sovmorgon, lyssnade jag Dan Hylander i freestyle.
När vi var i Landskrona förra helgen stod Dan Hylander och Janne Bark på en scen på Rådhustorget, spelade två låtar (Janne sjöng en), sen drog de några lotter, sen spelade de två låtar till. Sen gick vi till Seglarpaviljongen som har öppnat igen, nyrenoverat och fint och molnen lättade och vi åt räksoppa och Öresundsburgare och det var gott.
Jag minns Seglarpaviljongen med farfar, vagt, men jag minns det.
Jag minns maj 2007 när Thomas och jag släppte En blues från Landskrona och solen sken och L.T. Fisk spelade och Negatives spelade och jag har aldrig sålt så många böcker på en släppfest förr eller senare.
Annars badar jag. Igår var det kallare igen. Någon dag va det nog nitton grader. Det är tacksamt att den tiden är här igen.
Jag har varit två rundor i Spanien i april och maj. Där finns ett saltare hav som är underbart, men det är skillnad hemma, det är en annan gåva i vårt kyligare klimat.
Annars smälter jag långsamt Superskräckvalet och jag undrar om ni förstår, ni som röstar på fascist- och rasistpartier, att det är fascist- och rasistpartier.
För ni måste bära detta, ni måste stå för ert val, ni kan inte smita iväg mjukt.
För det är inte mjukt. För det är hårt. För det kommer att vara ni som inte kan stå och säga sen: Jag visste ingenting.

No comments: