Thursday, April 15, 2010

Hör du far, har du fotografen klar, ta nu händerna ur dina lommor, om han kommor

Nu kommer Lloyd Cole mer och mer i min I-pod. Inte den tidigaste Lloyd, 90-tals Lloyd.
Och vi var ju på matchen först i lördags. Eller, jag var på Akropolis först. Det är inte samma sak sen Apos död. Inget är samma efter döden. Man tror det, man travar på. Men en saknad kommer som en smekning eller ett slag i magen ändå, ibland.
Jag gick i Landskrona och det blåste kallt, människornas ansikten var inte rädda. Överallt, förväntan. Den känslan när det är match, första matchen.
Jag blir avundsjuk i Malmö ibland. Dom matcherna, jag ser när dom cyklar från Limhamn, jag träffar dom vid Möllevångstorget, jag ser packet som ska jävlas från stationen och hela vägen upp mot stadion.
Men jag är avundsjuk ändå.
Men i Landskrona i lördags kände jag att såhär har vi bara här, det är bara här det är på riktigt.
Ynglingarna som brukade hålla till på Västra läktaren hade flyttat till Engelska läktaren där Windy och jag, och Thomas, brukar stå nedanför. För min del kan dom gärna flytta tillbaka. Skrika fitta och bög och vara patetiskt broilerstinna nån annanstans. Det är inte dedikation, inte bara i alla fall, det är fylla och pöbelmentalitet och det kunde lika gärna vara ND, SD, AFA, vad du vill. Glöd och bränder kan se så olika ut.

Vi var i Glumslöv sen. Efter ett kort besök på Karslunds fina pizzeria.
Glumslöv. Pingis och introtävling. Malin är en jävel på åttiotalet, och på den lite modernare popmusiken. Jag drar mej gärna åt Edvard Persson, Pierre Isaksson och Östen. Men även Waterboys, Bossen, Uffe. Pixies och Red house painters. Johanna och jag tangerade varandra ibland. Jag vet inte, vi räknade inte poäng, men det var nog jämnt mellan Malin och mej, möjligen vann Malin. Johanna på bronsplats. Windy tävlade för kort stund för att bedömas.

Nåja, i nästa vecka kommer Till Killor with love. Den ska gå att beställa hos Adlibris och Bokus, och hos din bokhandlare så småningom. Den kommer att finnas i boklådor i Malmö, Landskrona, Lund och Helsingborg. Det kommer också gå att beställa direkt från mej. 150:- plus ca 30:- i frakt om du inte bor i Malmö.
En eller två släppfester kommer att arrangeras i början av maj.
Snart ska jag göra en liten julkalender här på bloggen där jag ska berätta om dom olika novellerna. Börjar på måndag, kanske.

2 comments:

Malin said...

Hej!

Vill bara säga att jag känner mig ärad och tackar så mycket för att du gav mig segern i introtävlingen. Sällan jag mött så bra motstånd i en introtävling.

Vad trevligt vi hade i lördags förresten! Kom på mig själv flera gånger med att känna mig riktigt lycklig och nöjd där vi satt.

Ha det gott och hälsa familjen, hoppas vi ses snart igen!
/Malin

pibe said...

Såja såja. Möjligen, sa jag, gentlemannen. Jo, det var mycket trevligt, tack.