Tuesday, April 06, 2010

SD är hbt-vänligt och Hägglund menar att Sossarna är populister och att valet kommer att avgöras vid köksbordet efter bullbaket, medan Reinfeldt ljuger oss fulla med hur bra det kommer att gå för dom ensamstående flerbarnsmammorna som kommer att få flerbarnstillägget nollat genom sänkt socialbidrag när redan välbärgade flerbarnsföräldrar får klirr i kassan

Jag brukar få frågan då och då, i tevesoffor eller i färgglada livsstilsmagasin, vilket är det vackraste ordet? Socialrealism, svarar jag alltid, eller solidaritet.
Så nu är det valår och det talas välartikulerat, från vänster till frikyrko- och brunhöger, om ett verklighetens folk som alla tycks värna så förbannat om.
Som vanartig, oansvarig och oförstående samhällsmedborgare skrev jag bara ner några historier om människor jag känner eller har träffat, i väntrummet på soc, på krogen, i skogen utanför Röstånga, på gatan, på bröllop, på tåget, på stationer och utanför varuhus, i fängelse och på avgiftning. I Skåne, Göteborg, Halland och Danmark. I Portugal, Frankrike och Spanien. Grekland och Kroatien. Dom, vi, finns visst också lite här och där, utanför verkligheten.

No comments: