Friday, July 27, 2007

What have I done to deserve this

Jag tänker på min vän Janne Rantala. Då när vi bodde ihop på Ystadsgatan i Malmö, på andra sidan Nobelvägen, i Svinaryssland. Att han var i Thailand när Myran och jag målade oss blåa, och det var verkligen så att Buttericks sålde slut på blåfärg den dagen. När vi hade Smurffest i min och Jannes lägenhet. Och Myran var Kalebassmurf och jag Gammel. Och vi hade blandat bål på hallonsaft och lite annat. Fått tag på bra sarsaparill.

I alla fall. Vi kom till hotellet i Göteborg efter en hård eftermiddag och kväll på Liseberg. Jag kollade teveprogrammen i tidningen och där stod: Soppköket, en film av Janne Rantala. Det gladde mej, Elsa och Johanna. Lilla Anna fattade inte. Och det gladde min mamma och pappa och min syster och hennes man. Janne på teve! Respekt.

Från den där lägenheten på Ystadsgatan flyttade jag till en mindre, och bodde halva veckorna i Götet. Fast inte på Liseberg.
Jag tog Anna till Kometen igår. Hon trivdes, verkade det som, skrek inte när hon vaknade, somnade om istället och gav sin pappa tid med tidningarna.

Och mycket sker på text-teve. Lars Forsell är död. 79 år gammal. Lars Forsell. Jag har läst alla större tidningar idag, läst om Lars Forsell. En stor man i alla sin svaghet, så klart.
Och givetvis har Slas varken skrivit något eller uttalat sej över huvudtaget. Det hade Lars aldrig förlåtit honom.

Inget ont om Liseberg. Men jag föredrar Tivoli, eller Bakken. Sverige tillverkar sej för barnen på ett annat sätt. Jag orkar inte förklara det närmre just nu. Men barnen hade kul, och dom vuxna också, på Liseberg. Så varför klaga. Det var väl bara dom som lyssnade på Carl-Einar Häckner som inte verkade ha det så lattjo.

Och när allt lugnat sej i morse och jag snart skulle bada. Såg jag på norsk teve Johnny Cash och Kris Kristoferson sjunga Sunday morning coming down live tillsammans i svarta skjortor. Innan en italiensk militär berättade om vädret i uniform.

Snart ska du, säger jag till mej själv, skriva något längre hållbart på den här bloggen. Inte bara skvallra runt.

No comments: