Monday, November 13, 2006

Det behövs en ny bok om Malmö, absolut.

Malmöboken kommer ut kring månadsskiftet november/december. På Skyltsöndagen kommer boken att signeras av flera av författarna, hos följande bokhandlare: Akademibokhandeln 13.00. Malmö Bokhandel 14.00. Hamrelius 15.30.

Den 13/12 18.00 är det släppfest på Restaurang Smak på Konsthallen. Jan Sigurd, Andrzej Tichý, Mikael Bergstrand och Jonas Bergh kommer att läsa ur och prata om boken (möjligen någon mer), L.T. Fisk kommer att stå för musiken. Fritt inträde, välkomna!

Malmöboken är inbunden och kommer att kosta ungefär hundra kronor (billigt!).
Journalister och författare med malmöanknytning skriver personliga berättelser om sin stad i boken, de medverkande är födda från tjugo- till åttiotal.

Medverkande:
Sergio Altesor
Jonas Bergh
Mikael Bergstrand
Jenny Berthelius
René Vázquez Díaz
Per Engström
Håkan Engström
Anna Johansson
Anna Jörgensdotter
Gertrud Hemmel
Ida Lännerberg
Daniel Pettersson
Maria Rydhagen
Tony Samatas
Jan Sigurd
Andrzej Tichý
Staffan Wictorin

Redaktör Jonas Bergh.
Boken ges ut av ABF-Malmö i samarbete med Kulturföreningen JB23 och Förlags AB Gondolin.

12 comments:

Daniel said...

L.T Fisk! Han är duktig, hoppas han spelar låten om Säby Kyrka, även om den inte ligger i Malmö.

Daniel said...

HärKan du har ditt pensionat, Jonas. Fantastiska möjligheter. Ett gammalt idiotsjukhus enligt insatta källor, men där finns en atelje, och ett observatorium.

Anonymous said...

Han har lovat att spela nån sång med malmöanknytning, några andra (t ex Säby kyrka) plockar han nog också in.

Jag ska genast kolla upp dett pensionatstips.

Anonymous said...

Det var onekligen ett tjusigt ställe med potential, som det brukar heta.
Men lite väl mastigt pris för vår del, framför allt det, desstom får det nog finnas gränser för hur långt ut på vischan jag kan tänka mej.
Men tack ändå.

Anonymous said...

nu sjönk gratis tidningen nöjesguiden ännu mer i mina ögon. jag vet inte om du läst nya nummret där dom gör sig roliga på landskronas bekostnad. ibland undrar man folket som gärna kastar skit omkring sig någonsin varit i landskrona.

Anonymous said...

här är länken till artikeln också: http://www.nojesguiden.se/article.asp?aID=13461

Anonymous said...

Jo, jag har läst den. Tramsigt, men man får ställa sej över det. Jag blev också arg först. Men det blir jag ofta när jag läser Nöjesguiden. Tidningen har blivit sämre och jag har blivit äldre, medier har blivit mer nischade och ytliga. Jag tillhör inte målgruppen, antagligen inte du heller. Förr koncentrerade Nöjesguiden mycket på populärkultur som musik, film och även en del konst och litteratur (även krogliv givetvis). Nu är det mycket mer attityd och coola kläder, mer töntig coolhet, helt enkelt, utan substans. Det beror väl på alla snobbiga medelklassungar som börjat plugga i Malmö, töntungar som hänger kring Möllan eller Davidshall, allt ska vara så jävla coolt. Antingen är man anti som fan, eller så noppar man ögonbrynen. Tiderna förändras, man måste inse det och inte bli en sur gammal gubbe. Men jag hävdar ändå att Nöjesguiden precis som kvällstidningarna kör mer på attityd och uppvisning av coolhet numer, som om kunskap inte skulle vara coolt.

Vad det gäller landskronagrejen så tycker dom säkert att det var skitballt när dom kläckte idéen på redaktionen eller på Tempo (ett ställe som jag för övrigt gärna går på, och gick på innan nöjesguidearna hade fått pubeshår), men det blir ju alltid plumpt när man inte har någon kunskap om det man ska driva med. Nöjesguidenskribenterna är ju en mycket mer homogen töntgrupp ämn den komplexa saning som finns bakom landskronaborna och vissa av dessas sätt att rösta.
Det visar också på ordentlig dumhet när man tror att Landskrona är så förbannat unikt. På ett sätt (och det bjuder mej emot att säga det) är landskronabor som röstar på sd modígare än politiskt välfriserade lundabor som röstar på Folkpartiet och gömmer sej bakom rumsrena floskler som många gånger säger samma sak.

Anonymous said...

Jag är glad att jag får spela i sällskapet. Jag ser fram emot denna den 13 i december månad.

Anonymous said...

vad kul! är det bara att traska in då?

Anonymous said...

ha en bra helg och njuuuut av att säga nej tack, nej tack, nej tack och och nej tack till alla satans gratis tidningar (istället för att bli förbannad)- även om just detta fenomen är ett allvarligt hot mot demokratin. hej och ja tack!

Anonymous said...

Ja, det är bara att traska in.
Nöjesguiden är ju en tidning som man plockar på sej själv, så där kan man inte skylla på utdelare.
Jag säger artigt nej tack till dom två som står utanför Willys. Men ibland säger jag ja. Det är ju aldrig budbäraren man ska skjuta. Man ska inte vara arg på en tidningsutdelare.

Jonas Bergh said...

Jenny Berthelius kommer också att läsa, sen blir det inga fler.