Thursday, May 31, 2007

Tre bröder

Jag står med min äldsta vän, längst bak men ändå nära scenen. Jag ser bra, har glasögonen på. Det enda jag kan tänka på är sånt som får mej tårögd. Dom har hängt i, bröderna Jonsson och Tony. Nästan fyrtio år på scener och i replokaler och i inspelningsstudios. Och sen alla aläktmiddagarna.
Och dom skojar med varandra.
Och det är allvar.
Och dom spelar långsamma låtar.
Och dom spelar Ta min hand.
Ta min hand, jag lovar att jag inte ska släppa.

Jag står med min gamla kompis, och emellanåt diskuterar vi låtar, låtval. Då vänder sej en liten fjåne om och ber oss vara tysta. På en rockkonsert! Längst bak! Och killen har inte diggat en ända gång, inte druckit en droppe. Min käre vän Windy och jag gör några manövrar och fjånen går i förtid, antagligen för att slippa köa till garderoben som man inte behöver använda, antagligen för att mamma väntar hemma med varm mjölk.
Jag tycker att det är upprörande. Vi var inte fulla, vi skrek inte. Pratade lite under delar av varannan låt ungefär, om musiken. Återigen: På en rockkonsert. Jag hade ställt in mej på att samtala med den unge junkern efter konserten, men som sagt, han skulle hem till mamma och gråta ut. Människor som går före konsertens slut, det är väl samma typer som går innan matchen är slut, samtidigt som man hävdar att man älskar bandet/laget.

Igår skulle mäklaren fotografera vår lägenhet som ska säljas. Har du lite pengar över så tveka inte, slå till. Jag åkte till Köpenhamn och gick in på Jernbanecafeen oh skrev två historier till HD. Ett trevligt sätt att tjäna ihop en dagslön eller två.

Ralf Edström. Och vad ska vi göra med dej, Ralf. Du pratar om att Zlatan måste skärpa intellektet, eftersom (hemska tanke) ungdomar kan vilja bli som han. Du som har slipat så många år på ditt intellekt, du verkar inte ha kommit särskilt långt. Och vem är alla dom andra blixthjärnorna i det svenska landslaget, Allbäck? Isaksson? Henke, jo, han brukar ju verkligen få en att tänka till. Jag glömmer aaldrig när han betalade flertalet tusenlappar för att få Tomas Ledin till sitt födelsedagskalas. Knivskarpt.
Och, Ralf. Du har inte problem med alkoholen, säger du. Ändå har du kört rattfull. Smart. Men du är ändå kvasipräktig och säger att du står för det. Står för vadå, det är ett dåligt gömställe du skaffat.
Jag förstår alkisar och knarkare som sätter sej i bilen, men jag försvarar inte beteendet. Dom vet inget bättre, dom kan inget annat, dom är sjuka och kan inte tänka klart.
Men du, Ralf, med ditt lagmoralsnack, du med dina speciella betygskriterier för Zlatan. Du borde kanske ägna dej åt att snacka fotboll, och inget annat. Precis som fotbollsspelarna ägnar sej åt att spela fotboll. Lämna det övriga till dom som vet vad dom snackar om.

3 comments:

Anonymous said...

Jag älskar mitt lag. Ingen kan säga något annat. Trots det gick jag vid 1-1 mot Falkenberg. Det var första gången det hände. Kan dock hända igen. Man vet aldrig.

Bättre att göra ett försök än att helt förkasta.

Jag har även gått mitt i en spelning. Håkan Hellström på KB för ett helt gäng år sedan. Men då handlade mer om att jag inte älskade artisten.

T.

Anonymous said...

Vicken jävla match. Dansken fick sitt men på vilket sätt?

Anonymous said...

Ännu en förlust för BoIS, dom kanske kämpade. Dom kanske är så dåliga bara. Men dom får betalt och vi får betala. Jag stannade till slutsignalen, vad nu det gjorde för nytta. Men nu räcker det. Nu måste dom visa något.
Jag förstår fortfarande inte varför man inte behöll Bobo Bola, som inhoppare med stake, i alla fall.