Tuesday, May 12, 2009

Vackert väder

Lite kallare vindar. Men knutar löser upp sej i magen när solen skiner, våren kommer som nästan sommar.
Jag hänger tvätt ute.
Vi har grillatsex eller sju gånger.
Johanna gräver och jag svettas i min bod, gräver på mitt sätt.
Söndagspicknick, hela familjen, vid hoddorna.

Men nätterna kommer ju.
Men jag hanterar dom bättre ju.
Har ett program att följa.
Igår simmade jag tusen meter medan tjugo tanter och en man hade vattengympa i två tredjedelar av bassängen. Man fick trängas med människor som "simmade", knappt rörde sej.

Jag är rädd ibland. Thåström är också rädd på senaste plattan.
Jag renoverar gamla band (sparar bra låtar och spelar över sämre), ser fram emot att få åka tåg om en månad. Det blir nog Zagreb-Split och sen en längre tid i Pula där barnen kan bada och kanske träffa någon kompis.

När jag cyklade hem från skolan på högstadiet. Hela Svaneholmsvägen i grönt och längst ner, havet. Den känslan. Att bara sitta. Som vi flummiga neoromantiker säger: Att bara vara.

Det är synd om djurgårdarna som flög från Malmö till Stockholm. Dom gjorde tydligen ingenting. Säkert Sören. Dom var antagligen tysta som möss och spiknyktra också, trovärdiga betraktare oskyldigt trakasserade.
Jag var inte med på flyget. Men jag har sett ett och annat fotbollsfan. Jag tillåter mej dock att tvivla på den artige djurgårdare som verkar känna sej kränkt i dagens Sydsvenskan.
Och nä, MFF är inte mitt favoritlag, även om jag hejar på dom i allsvenskan. Landskrona BoIS är mitt lag.

Jag träffade en gammal klasskamrat igår. Han har precis flyttat med sin fru till Rosengård. Han närmar sej fyrtio. Han är välutbildad. Han är klok. Om Sverigedemokraterna och Moderaterna får som dom vill kommer han inte att få gå ut på kvällarna. Förresten, han är svensk, han kanske får gå ut. Vad som ska hända med hans palestinska hustru är väll ett gränsfall.
För det är ju så. Lagar och regler som gäller "pöbeln" är ju olik allt annat. Har du en annan etnisk bakgrund än den svenska ska du ju särbehandlas negativt, oavsett hur rättskaffens du är.

Utanför fönstret cyklar en mamma försenad till dagis med två barn. Jag vet hur hon har det. Jag vet hur mycket hon har att göra. Jag är där själv.
Därför blir det oinspirerade blogginlägg.

12 comments:

Johan Daniel Pettersson said...

Jag minns en gång på väg hem med flyget från London 1992. Det var fotbolls-em i Sverige den sommaren och England skulle dagen därpå spela sin första match. Det var jag, morsan, farsan och 137 brittiska fotbollhuliganer. Jag var tio år och bestämde mig efter den resan för att aldrig bli full.

jonas said...

Hur var det nu med bloggandet, Johan Daniel? Kunde du inte hålla fingrarna från syltburken?
Vissa fotbollsfans är förskräckliga, den verkliga pöbeln. Jag skiter i om dom hejar på mitt lag. Pack är pack, och alltid tillsammans, fega.

Johan Daniel Pettersson said...

Perssons Pack var bra förresten, om vi nu ska prata om pack. Jakob Hellman gästade, det var fint. Tyvärr spelade de bara i fyrtio minuter eller däromkring.
Nej, det är många syltburkar jag inte kan låta bli. Blogging är framtiden, har jag förstått. Alla gör ju det.

Vi får ses någon dag och klara upp de ekonomiska frågorna.

Anonymous said...

jag tycker verkligen om dina personliga betraktelser och sen en smäll mot sd. det hedrar dig, både det personliga och smällarna. fler borde göra vad du gör.

/p

jonas said...

Tack.

Anonymous said...

Renoverar gamla band? Hoppas du inte spelar över de underbara låtarna från QKs tiden. Har ett gammalt sönderspelat band här hemma som kommer fram ibland. Min bror, Thai chan mfl är förevigt inpräntade i det undermedvetna... Återförening?

Jonas said...

Ingen fara, det spelar jag inte över. Någon återförening blir det nog inte. Windy spelar mest Guitar Hero och pingis. Han är dessutom svårövertalad. Och erbjudandena duggar inte särskilt tätt.

Anonymous said...

Låter bra. Kör dem själv i mp3 ibland, men några låtar är det ganska kass kvalitet på eftersom kassetbandet var sönderspelat.
/Ulf (Clintan)

jonas said...

I ärlighetens namn var det nog ganska kass kvalitet redan innan bandet blev sönderspelat. Mer charmig nostalgi, tror jag.
Men jag har ett kopierat band som jag fcik av någon, jag lyssnar ungefär en gång om året. Dom första låtarna skrev vi när vi var tio. Vi var femton när vi spelade in.

Windy said...

Förstod jag rätt här, finns det någon som har QK-låtar i digitalt format? (mp3). Kan ni inte maila dem till jonas.nordstrom@gmail.com i så fall? Jag har inte ens kassettbandet kvar ...
Jag har däremot en livespelning med hela QK-band från '87 på VHS, den ska nog upp på youtube en dag :)

Guitar Hero spelar jag inte mer, men pingis tackar jag förstås inte nej till.

jonas said...

Youtube, det låter intressant. Ska du på matchen? Jag ska.

Windy said...

Då ses vi där.