Sunday, February 24, 2008

Mosig måndag efter seg söndag

Heder åt HD:s kultursida som skrev om bokmässan Smått förlagt.
Halvbu för Sydsvenskan som dock hade en intervju några dagar före själva mässan men inget på kultursidan om vad som hände.
Bu för KVP som inte skrev något alls. Kultursidan brukar ju vara lokalt på hugget, men dessa galoscher passade visst inte alls. Synd.

Smått förlagt var trevligt. Jag läste gammalt och nytt. Deltog i en paneldiskussion med Kristian Lundberg och Per Engström, Svante Weyler var moderator.
Så träffar man folk man kände till namnet, folk man träffat någon gång i forntiden. Man byter böcker och det är kul att äga böcker som nästan ingen annan äger. Och samtal på högre och lägre nivå. Intelligenta människor.

Bokrean för mej är att på en vecka eller två inte kunna gå och strosa hos bokhandlarna. Det blir för mycket. För lite litteraturintresse.

Såg Wallander igår. Johanna Sällström pratade om psyke och ta sitt liv, om att vilja ha upppmärksamhet.
En ganska halvkass/bra film. Men med facit i hand, så sorglig.
Jag har mått mycket dåligt i mitt liv. Ibland tänkt att det hade varit bättre för många om jag var död, så slapp dom bli besvikan, igen och igen. Men ALDRIG har jag tänkt eller försökt ta mitt liv. Kanske har jag inte mått tillräckligt kass. Kanske har min livslust vunnit över den dödslängtan jag aldrig haft. Antagligen. Och, självkänslan, den måste man ständigt jobba med.
Eller, bara ... livet är värt att leva.

2 comments:

l.t. fisk said...

jag tycker det är genomgående så att HD är vassare på Malmökultur än sydsvenskan...men det kan vara inbillning...

Jonas Bergh said...

Om man betänker att Sydsvenskan är en tidning med säte i Malmö, så är det nog som du säger.