Friday, September 23, 2011

Vad vi pratar om när vi pratar om frihet

Jag pratar gärna om frihet.
Låt mej definiera: frihet till så många som möjligt, helst alla.
Moderater och kvasiliberalerna i Folkpartiet (liberalerna, ha) pratar också om frihet. Det går hem i stugorna hos världens fegaste folk, det vet dom om, tro inget annat. Dom svenska mesarna kan då gro lite hår på bröstet och banka som gorillor: Vi har vår frihet, ingen jävel sätter sej på oss.
Och majoriteten av det fysiska våld som finns i samhället sker i hemmet.
Och majoriteten av stugsittarna tycker att man inte ska ta med barn på krogen.
Och dom som tar med barn på krogen har varken lärt sej själva eller barnen vanligt kroghyfs.

Jag var i Lund i lördags. Det var mycket trevligt, vi hade Ariman som bas. Mina barn var inte med men mina vänner hade ett gäng mellan sådär åtta och tolv. Det var Kulturnatt. Ingen i vårt sällskap var berusade. Vi hade bara trevligt. Barnen hade roligt, rände fritt ut och in utan att störa någon. Vi hade hela tiden kontroll över dom. Det är inte svårare än så.

Förra året vräktes sexhundra familjer med barn i Sverige. Regeringen hade sagt att inga barnfamiljer skulle vräkas. Nu har man ändrat sej (det blir ju kärvt med pengarna när människor som redan tjänar 40 000:- eller mer i månaden har fått sänkta skatter med ungefär 50 000:- om året, det blir ju kärvt, för dom som redan har det kärvt, det blir ju, och detta med regeringens goda minne, svårare för dom som redan hade det svårt) och har en "ambition" att barnfamiljer inte ska vräkas. En AMBITION, vad betyder det: antagligen att åtminstone 1200 barnfamiljer kommer att vräkas nästa år.
Det stupar brant utför.
Och du skiter i det, för du har ju fått din skatt sänkt flera gånger.
Och dom stackars barnhems- och forsterbarn som har ett fullkomligt skadat liv efter övergrepp och kärleksbrist. Sorry, er måste vi skita i, för Knut Knutsson som tjänar fyrtiofem papp i månaden måste få ännu mer i plånboken. Sorry, lilla barnhemsbarn, men du borde ha tagit dej i kragen. Vi pratar om frihet. Vi pratar om USA:s allra fulaste sidor. Vi pratar om en statisktik som säger att svarta människor (förutom att dom flesta har sämre förutsättningar från början) oftare döms till dödsstraff än vita, när dom begår liknande brott.

Vi pratar alltså om frihetens land som patetisk snackar om sitt jävla 9/11 som tog (fruktansvärt, ja) mindre än fyratusen människors liv. 9/11 som fick korsriddaren Bush Jr. att dra ut i ett krig som hittills kostat närmare sjuhundratusen människors (dom flesta civila, barn, kvinnor, vanliga män) liv, och det kan vara lågt räknat.
Det är vad vi pratar om när vi pratar om frihet. Tycker du att det är bra?

3 comments:

Jonas Bergh said...

Och nu läser jag att man i Landskrona ska utsätta ungdomar för högfrekventa ljud som gör dom sjösjuka, för att få bort dom från lekplaster och förskolor. ingenstans hör jag någon säga skaer som: men vafrör är ungdomarna där? Borde vi inte ge ungdomarna möjlighet att ha ställen att vara på, ställen där dom kan vara kreativa? Nä, just det, dom flesta är ju invandrare. Nä, just det, vi måste ju sänka skatten, för dom redan förmögna och för oss själva.
Nä, just det, vi vill ju förinta den tredjedel av Sveriges befolkning som inte bär sej själva.

voip services said...

Och nu läser jag att man i Landskrona ska utsätta ungdomar för högfrekventa ljud som gör dom sjösjuka

Magnus said...

Det verkar som kapitalismen måste spränga sig själv innan den försvinner. Synd bara att så många oskyldiga och hjälpbehövande faller offer för ett mindre fåtals girighet som smittar hela befolkningar eller snarare missleder människor att tro något som inte är sant! Nämligen att kapitalet är lika med lycka och välgång. Det framgår väl med allt större tydlighet att så inte är fallet.
Det verkar istället som om kapitalet blir det stora (synda-)fallet. Hur hindrar vi att ännu fler skadas på vägen mot det verkligt demokratiska samhället?
Man önskar man kunde göra mer än att bara gnälla men jag äger åtminstone inga aktier ...