Tuesday, August 18, 2009

Lammkött

"Medan vi ser det här hoppet i slow motion, vad är det vi tittar på", frågar Peter Jihde när jag äter lunch framför teven denna blåsiga dag.
Snälla. Snälla Mattias Sunneborn, säg det.
Alltså, rakt upp i Blanca Vlasics tajta skrev.
Det är rysligt vad lite kläder dom har på sej, dom tunna och muskulösa friidrottskvinnorna.
Varför? Kommunismen? Minns sovjettiden, såg dom ut så då?

Apropå USA och friidrott. Jag åt fläskkotlett och majskolv, rester från grillen i förrgår.

Det hade varit roligt att få ge ut Marcus (och min) bok på ett större förlag. Det kanske inte är omöjligt. Den känslan fick jag idag. Men jag är hyggligt insatt i branschen och vet hur ett nålsöga ser ut, gång på gång.

Apropå muskler och hud. Hur ser det ut när bildproducenterna delar upp jobbet inför friidrottssändningarna. Könsfördelningen alltså. Dom flesta är väl män. Vem får damkula och vem får höjdhoppet. Sitter dom och skrockar åt den enda kvinnan och säger, noch noch, ta du herrarnas hundrametersfinal. Jodå.

BoIS vann igen. Sju poäng upp och sju poäng ner. Jag var inte på matchen, straffet för all dynga vi sett tidigare under säsongen. Vågar jag mej dit igen?
Skulle tro det.

Något för lite ilska i mej. För lite poesi och samhällsengagemang. Det var den där fyrtioårsdagen. Jag är gammal och trött nu. Sitter i radhuset med fläskkotletten och ser på idrott i teve istället för att idrotta själv. Stänger av när damerna börjar stöta kula.
Så blev det, livet.

5 comments:

MJ said...

Jag blev förvånad när jag såg Stefan Sundström på tv häromkvällen. Det var ett nyhetsinslag om vänsterpartiet och Stefan var där som musikalisk underhållning. Är han vänsterns förnyare ? Hans utseende signalerade något annat. Jag minns att Leif GW lät håret växa och bar hästsvans och ovårdat skägg när han närmade sig de 50. Dylan hade väl också en period med långt hår, cowboyhatt och ovårdat skägg, kring de femtio? Och Ulf Lundell likså. Borde googla fram lite bildbevis på det kanske.

Jonas Bergh said...

Sundström är väl snarare vänsterns underhållare och gycklare, och sanningssägare i många fall.
Och, i präktighetens vänsternamn, vi dömer väl inte folks politiska agenda efter utseendet? Eller? Eller? Fan vet.

Jonas Bergh said...

Förresten. Det ligger något i det, med långt hår och skägg vid en viss ålder. Det sista halmstrået ungdom, kanske. Eller en tillbakagång till det som var. Jag får återkomma om tio år.
Förresten igen. Män och kvinnor i min ålder klär ofta sej "yngre" medan deras barn klär sej "äldre". Också ett sätt att mötas, sudda ut åldersgränserna. Ett krystat sätt, om du frågar mej.

Daniel said...

Min farsa var och hälsade på, vi satt på ölcaféet och så sa han något som jag inte tänkt på; "Det är konstigt här på möllevången, alla äldre kvinnor klär sig som unga tjejer och alla unga tjejer klär sig som tanter."

Och så är det en klassfråga också, helt klart. Intellektuella tenderar att klä sig som kärringar medan lågutbildade gärna tror de är fjorton långt upp i medelåldern.
Förresten, när infaller medelåldern, är du medelålders?

jonas said...

Jag tror det. Yngre medelålder istället för gammal bland dom unga.