Thursday, June 03, 2010

Ointressant

Så. Förstorar jag mej själv. Blåser jag upp en ballong som spricker igen.
Men det har gått mer än tre veckor sen första recensionsdag. Till Killor with love var utskickad i god tid. Men medarbetarna på Sydsvenskans kultursidor tycker inte att en hyggligt etablerad författare, bosatt i Malmö sedan många år, som skriver om Malmö, är tillräckligt intressant för att recenseras. Thomas och min förra bok Mer blues från Landskrona var heller inte värd att recenseras.
Som sagt. Kanske hybris och totalt subjektivt från min sida. Vad vet jag, jag är för rå och simpel. Men det relativt nya styret på Sydsvenskans kultursidor verkar inte intressera sej för böcker där jag medverkar. Varför bry sej om Malmö (eller för all del Landskrona, utanför Sydsvenskans huvudsakliga spridningsområde, visst) när man har en storvulen internationnell utblick att tänka på, och allt det nya spännande som Facebook och Google. Och Ann Heberlein givetvis.
Jag läser med intresse Sydsvenskans kultursidor. Men jag förstår inte varför man stundom verkar så rädd för att även omfamna det provinsiella.
Eller ... mej. Och, till exempel Pontus Lindh.

Jaja. Kan någon fixa en piratkopia på Kommissarie Späck? Det kanske kan röra om lite i grytan.

1 comment:

Anonymous said...

Tysk underground och monarkistisk terrorverksamhet. Tro fan att kulrurredaktionen har fullt upp i den stora viktiga världen.
Jyrgen