Tuesday, October 11, 2016

pular med baksidetext och flikar, snart tryck

flik (+foto)
Jonas Bergh är född 1969 i Landskrona. Bor i Limhamn, Malmö. Jag letar efter halsband är hans femtonde bok och första renodlade diktsamling.

baksida

jag letar efter halsband är berättande dikter från Landskrona igår. från Malmö idag. om att bada. om kärlek. om flyktingar som hänger under lastbilar. om en man som ska vara vuxen. om barn och föräldrar. om studsmattor. om missbruk. om lyckan i att köpa kulglass. en begravning. om flyktingar på luftmadrasser. om kärlek.

flik
PRESSRÖSTER:

”Det är då trollkarlen Bergh ger oss porträtt som handlar om bra mycket mer.” NST

”Det är stort. Det är övertygande. Det är förbannat starkt.” Helsingborgs Dagblad

”Och Karola och Sonny är värda en sång så fin som den här. Jag hör den långt efter att jag slutat läsa. ” Sydsvenskan

”Bergh vill bara berätta som det är, långt där nere i folkdjupet. Och det gör han, med trovärdighet, tonträff och integritet” Smålandsposten

”Det är oerhört skickligt gjort.” Dagens bok

”Trots allvaret och den konkreta svärtan, är detta en charmig roman.” Östgöta Correspondenten

”Jonas Bergh är en förnyare och traditionsbevarare som lyckas kombinera socialt patos med litterär estetik.” Kvällsposten


Det blir en ganska liten och exklusiv upplaga, så vill du vara säker på ditt ex: beställ nu, här eller via mejl, jb23@spray.se. Man kan också kontakta Bokförlaget Megafon eller komma på någon av släppfesterna i Landskrona och Malmö. Det blir väl någon signering hos bokhandlarna också. Boken beräknas komma i skarven nov/dec.


No comments: